HockeyNews
PLUS

Flera frågetecken i HV71 inför SHL-kvalet – och disciplinen synad

(18826) HV71-timeout
Carl Sandin/Bildbyrån

Publicerad: 1 april 2021

FacebookXWhatsApp

HV71 har snackat igenom disciplinen sedan backen Jordan Murray fått matchstraff och blivit avstängd från första matchen i SHL-kvalet.

HV har frågetecken i laget med mindre än en vecka kvar till kvalspelet.

– Det är lite försiktighetsåtgärder, säger HV71-coachen Stephan Lundh till HockeyNews.se.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Det är ännu inte klart om HV71 får möta Oskarshamn eller Brynäs i kvalet. Så HV har den senaste tiden enbart koncentrerat sig på att sköta sitt.


Det kan vara nog så svårt, vilket backen Jordan Murray visade mot Luleå genom att dra på sig ett matchstraff för en sen tackling. Den kostade två matchers avstängning och gör att han missar sista grundseriematchen mot Linköping och den första kvalmatchen.


HV-tränaren Lundh har därför tagit ett snack med spelarna om disciplinen.


– Vi har pratat om det i laget. Vi tog en snackutvisning och den utvisningen som Jordan tog. Det är sånt som inte är okej för det kan vara avgörande faktorer. Även i all hetta gäller det att ha lite kyla och vara lite proaktiv så att man inte gör något som skadar laget, säger HV71-tränaren Stephan Lundh till HockeyNews.se.


LÄS MERBacken fälls – missar viktiga matcher


När det gäller skadeläget kommer HV71 inte att ha fullt manskap mot Linköping.


– Nej, det tror jag inte. Det är lite försiktighetsåtgärder, men det är frågetecken för (Johannes) Kinnvall och det är frågetecken för (Matt) Donovan. Däremot så har (Niklas) Arell kommit tillbaka. (Eric) Martinsson är tillbaka. Didrik (Strömberg) och (Chistoffer) Törngren är tillbaka. Det känns ju bra, säger Stephan Lundh.


Jordan Murray är avstängd från HV71:s första kvalmatch på tisdag efter matchstraffet mot Luleå. Foto: Bildbyrån.


Backen Matt Donovan har missat de senaste fyra matcherna på grund av skada och har inte spelat sedan den 11 mars mot Växjö.


– Det är lite dag för dag på något vis. Hade det varit brinnande nu hade vi nog kunnat få med honom. Det känner vi att det kan vara bra om han kan få någon extra dag, men det ligger hos medicinteamet och Donovan, så klart, säger Lundh.


I hemmamötet med Luleå i lördags lyckades HV71 åtminstone spräcka sin målnolla efter 0–7 mot Oskarshamn och 0–6 mot Leksand. Det blev förlust hemma, 2–3, mot Luleå.


– Om man ska titta på de positiva sakerna så fick vi göra mål, ja alla målen i den matchen var i numerära överlägen. Men det var viktigt att se att vi kunde ta tillbaka det. Det har varit tufft att hamna i underläge, då kommer en massa dåliga bilder upp. Jag tyckte att vi hade ett bättre lugn i laget än tidigare, säger HV71:s huvudtränare Stephan Lundh.


HV71 är sedan ett bra tag tillbaka avsågat på jumboplatsen och klart för kval.


– Ibland kan det låta dumt att säga att vi har ett lugn i laget när vi ligger där vi ligger och ska slåss för att behålla platsen, men det går inte heller göra för mycket dramatik av det. Vi vet vad som gäller. Vi möter ett lag i samma sits. Där kan lugn vara en fördel, säger erfarne Lundh.


***


Gillade du artikeln? Värd en kaffe – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)