Avslöjar: Laddar för slutspel – nu värvar Växjö allsvenske backen


30 mars 2021
Ludvig Claesson ser ut att bli nästa back att lämna Tingsryd för SHL.
Enligt uppgifter till HockeyNews.se väntar spel i Växjö Lakers nästa säsong.
– Vi får se vad som händer härnäst, men när man spelar bra i allsvenskan så blir det alltid intresse så får vi se var det tar vägen, säger han till HockeyNews.se.

Annons

SHL presenteras av:
BAUHAUS bygger svensk ishockey

Tingsrydskaptenen Rasmus Bengtsson öste in poäng från sin backplats den gångna säsongen och nästa säsong väntar spel i SHL med Djurgården.

Vid sin sida hade han 24-årige Ludvig Claesson som inte fått lika stora rubriker under sin andra säsong i TAIF, där han stod för tolv poäng på 40 matcher den gångna säsongen.

Men även Claesson är på väg att lämna Tingsryd för SHL.

Enligt uppgifter till HockeyNews.se finns det intresse från landets högsta liga och Växjö Lakers ska sitta i förarsätet för att säkra upp backen.

Och att det finns intresse från SHL är inget Claesson själv förnekar.

– Så är det. Vi får se vad som händer härnäst, men när man spelar bra i allsvenskan så blir det alltid intresse så får vi se var det tar vägen. Men det har känts bra så det vore kul att köra, säger han till HockeyNews.se.

Vad säger du om din säsong?

– Rätt stabilt. Jag känner att jag utvecklats från förra året och jag hade bra samarbete med Bengtsson som gjorde en väldigt bra säsong. Han tog det lite mer offensiva och jag försökte avlasta honom på ett bra sätt och vi hade ett riktigt bra samarbete, så man får vara nöjd med hur det gick personligen.


Claesson har sedan tidigare 77 SHL-matcher för Rögle på meritlistan.

Matcher han gjorde som junior under säsongerna 2015–17, innan han lämnade för drygt två säsongers spel i AIK.

Närmast har han alltså två år i Tingsryd, där han varit assisterande kapten, bakom sig.

– Jag kom upp som junior och tog en tröja, men kände själv att jag inte var 100 procent etablerad och att det var perfekt för mig att spela i allsvenskan. Jag trodde kanske att det skulle gå fortare än vad det gjorde första året men det tog sin tid för mig. Nu har det gått fyra år och det har blivit bättre och bättre och jag känner mig redo nu än vad jag var den gången. Så vi får se vad som händer, säger Claesson.

***

Var med och bidra till HockeyNews.se för fler nyheter, intervjuer och bevakning. Swisha till 123 529 7163.

Annons

Annons


Annons

Annons

Annons