Nu väntar semifinal för laget efter 4–1 mot Södertälje.

UNIBET - ligans huvudpartner

Förutsättningarna var enkla.

Seger för Västervik och de går avancerar till semifinal.

Seger för Södertälje och det blir en femte avgörande kvartsfinal.

Det blev det förstnämnda, även om det var Södertälje som gjorde matchens första mål när Emil Aronsson var sist på pucken, knappt tre minuter in i matchen.

Hemmalaget kom dock att visa sig var vassa i numerärt överläge.

Först kunde nämligen Ryan Gropp kvittera i den första perioden innan Tim Wahlgren, som lämnade isen skadad i den första perioden och haltade ut i omklädningsrummet, pricksköt in 2–1 med fem och en halv minut kvar av den andra perioden.

Södertälje forcerade sedan i jakt på en kvittering och fick chansen i ett sent powerplay med drygt fyra minuter kvar att spela, och skapade tryck mot Daniel Marmenlind i Västerviksmålet.

Men någon kvittering kom aldrig, istället kunde Oscar Pettersson göra 3–1 till Västervik i tom bur med 1.26 kvar att spela av matchen innan Alexander Anderberg fyllde på med 4–1 i tom bur.

Det gör att Västervik nu avancerar till semifinal där man ställs mot antingen Björklöven eller Timrå, efter att man vunnit tre raka matcher mot Södertälje.

Västerviks IK–Södertälje SK 4–1 (1–1, 1–0, 2–0)
Mål, VVIK: Ryan Gropp, Tim Wahlgren, Oscar Pettersson, Alexander Anderberg.
Mål, SSK: Emil Aronsson
Skott: 23–19 (7–6, 10–3, 6–10)