Var det Robert Ohlssons sista match i Djurgården?


27 mars 2021

STOCKHOLM. Djurgården kan behöva vänta en vecka och hoppas på hjälp från andra lag för att veta om det blir slutspel eller inte slutspel den här säsongen.

– När jag försöker summera vår grundserie så tycker jag att vi har släppt in för mycket mål. Varit för frikostiga bakåt, säger Djurgårdens huvudtränare Robert Ohlsson.


SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Det blev förlust mot Linköping i torsdags när Djurgården hade chansen att säkra en plats i SM-slutspelet.


Och även den andra möjligheten att knipa en plats i åttondelen kan ha gått om intet efter en 5–3-förlust hemma mot Färjestad på Hovet.


Därmed kan Robert Ohlsson, som slutar i Djurgården efter säsongen, ha gjort sin sista match med gänget efter fem år i klubben.


– Det var två bra block av Färjestad som egentligen avgjorde det här, säger Ohlsson om 5–3-förlusten.


– När jag försöker summera vår grundserie så tycker jag att vi har släppt in för mycket mål. Varit för frikostiga bakåt. Det man kan lära sig av dagens motståndare är att är man verkligen all in på de här smågrejerna, blocka skott, då får man ganska snabbt ett bra försvarsspel också och det kan man använda till ett bra anfallsspel, det visade Färjestad på 3–2 och 4–2. Sedan kan jag tycka att vår andra del av matchen är helt okej, men överlag har vi släppt in för mycket puckar i den här grundserien för att vi ska kunna positionera oss högre upp och vara gladare i slutändan, säger Robert Ohlsson.


Färjestads Johan Pennerborn och Djurgårdens Robert Ohlsson efter FBK:s 5–3-vinst på Hovet. Foto: Mattias Ek.


Djurgården har gjort 139 mål och släppt in 151 mål. Men att förlora de två sista hemmamatcherna för säsongen är ändå det som kan ha kostat en plats i SM-slutspelet.


– Det ena är som jag har märkt med vårt gäng är att när vi hamnar i underläge är vi inte lika vassa. I båda de här matcherna har vi gjort det, tyvärr. Det kan vara en faktor, säger Robert Ohlsson.


– En annan faktor som jag var inne och petade på är när jag berömmer (Färjestadstränaren Johan) Pennerborns täcka skott. Den här hängivenheten tror jag är central i vår sport.


LÄS MEREk: Det ser ut som att Djurgårdsspelarna hoppas att säsongen är över


Djurgården behöver nu ha hjälp av andra lag för att inte Malmö och Linköping ska gå om i tabellen och peta bort Djurgården från åttondelsfinal.


Först på påskafton är grundserien för övriga lag färdigspelad.


Är ni värda att gå till slutspel?


– Vi har samlat in 65 poäng efter 52 omgångar. Det kan jag tycka är lite lite. En anledning till det är att vi har släppt in lite för mycket mål. Sedan vill man alltid göra fler mål också. Men om vi är värda eller inte vet jag inte. Vi skulle ha behövt vara tajtare bakåt under 52 omgångar. Sedan så klart varit lite bättre framåt.


Upplever du att det finns ett sug hos spelarna att spela slutspel?


– Men det tror jag. Absolut. Det tror jag finns där, säger Robert Ohlsson.


***


Gillade du artikeln? Värd en 50/50 lott – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.