HockeyNews
PLUS

Norska ligan avslutas – tabelltvåan utses till mästare

(18541) stavanger
Bildbyrån

Publicerad: 17 mars 2021

FacebookXWhatsApp

Seriespel i Norge har inte kunnat genomföras sedan i början av januari. 

Nu meddelar det norska ishockey förbundet att säsongen också avslutas på grund av landets restriktioner och att tabelltvåan Frisk Asker utses till mästare. 

På grund av hårda coronarestriktioner har den norska ishockeyn inte kunnat genomföra något seriespel under februari och mars månad. Bland annat har restriktioner stoppat träningsverksamhet inomhus och det har gjort att lagen inte kunnat träna. 


I början av januari pausades ligan och nu, nästan två månader senare, meddelar det norska ishockeyförbundet att säsongen inte kommer att spelas klart. 


– Norsk ishockey har inte spelat matcher på elitnivå sedan början av januari, och det kommer inte att vara möjligt för oss att spela matcher innan säsongen ska avslutas i slutet av april. I praktiken innebär detta att allt seriespel, slutspelet och kvalificeringsspel nu stoppas, säger Ottar Eide, generalsekreterare för det norska ishockeyförbundet, i ett pressmeddelande


Förbundet meddelar också att Frisk Asker utses till norska mästare – även fast de bara ligger tvåa i tabellen. Storhamar, som var etta i tabellen hade en poäng mer, men med en match mer spelad. Norska förbundet har sedan tidigare beslutat att ligan ska avgöras på snittpoäng och därför har Frisk Asker nu korats till mästare. 


Ännu har det inte tagits några beslut hur ligan tänker göra kring upp- och nedflyttning. Ett besked i frågan väntas dock komma i nästa vecka. 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!