HockeyNews
PLUS

Lång avstängning för Lundqvist – även Grewe och Gelinas straffas

(18228) anmälningar
Bildbyrån

Publicerad: 26 februari 2021

FacebookXWhatsApp

Tre spelare blev anmälda efter gårdagens SHL-omgång.
Under fredagseftermiddagen kom domarna – och alla tre blir avstängda.
Joel Lundqvist och Eric Gelinas straffas hårdast och får fem matchers avstängning, medan Albin Grewe får sitta vid sidan i två matcher.

SHL presenteras av: 
BAUHAUS bygger svensk ishockey 

Efter gårdagens SHL-matcher anmäldes under fredagsmorgonen tre spelare till disciplinnämnden. Joel Lundqvist anmäldes efter att ha tacklat Carl Mattsson mot huvudet, en tackling som gjorde att Luleåspelaren inte återkom till matchen. 

Lundqvist stängs nu av i fem matcher, det meddelade disciplinnämnden under fredagseftermiddagen. Frölundakaptenen får även böta 22 500 kronor. I beslutet skriver nämnden att spelaren (Mattsson) var tacklingsbar, men att tacklingen skedde med en uppåtgående rörelse med vänster axel, som gör att axelkåpan träffar huvudet.

De tar även hänsyn till skaderisken och den avstängning som Lundqvist drog på sig i december.


Även Rögles Eric Gelinas stängs av fem matcher. Röglebacken tacklade Örebros Robert Leino och fälls för boarding då nämnden anser tacklingen som onödig, vårdslös och respektlös, samt att Leino inte var tacklingsbar. Gelinas åläggs även en böter på 58 938 kronor.

Djurgårdens Albin Grewe anmäldes efter ett slagsmål mot Anton Olsson. Nu straffs Djurgårdsforwarden och stängs av i två matcher. Disciplinnämnden grundar sitt beslut i att de anser att Grewe var den pådrivande spelaren och att det medförde skaderisk.

***

Var med och bidra till HockeyNews.se för fler nyheter, intervjuer och bevakning. Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)