Timrås kross – slog AIK stort på bortaplan

(18200) Timrå

Publicerad: 24 februari 2021

De allsvenska serieledarna Timrå tryckte på gasen och vann med hela 8–0 mot AIK under onsdagen.
Nu har stockholmarna tre raka förluster.

HockeyAllsvenskan presenteras av:
UNIBET – ligans huvudpartner

AIK kom från två raka nederlag mot Väsby och Almtuna. Då åkte man även på en tredje raka förlust – efter att ha klappat ihop mot tabellettan Timrå.

Till en början var det dock jämnt och det var AIK som inledde bäst, men det var Timrå som skulle ta ledningen. Efter 15 minuters spel öppnade Jonathan Dahlén målskyttet för gästerna med ett rappt handledsskott.

Med 40 sekunder kvar av den första perioden kom också 2–0 – sedan Viktor Lodin spelat fram Jacob Blomqvist i powerplay.

Timrå fortsatte på den inslagna vägen i den andra perioden och efter drygt tio minuters spel kunde Christopher Liljewall peta in 3–0 – fint framspelad av nyförvärvet Patrick Wiercioch.

38 sekunder senare ökade Jeremy Boyce-Rotevall på till 4–0 och innan perioden var över hade Viktor Lodin skjutit 5–0.

AIK inledde den tredje perioden med att dra på sig en utvisning och i det efterföljande powerplayet sköt Christopher Liljewall sitt andra mål för kvällen, vilket betydde 6–0.

AIK:s disciplin fortsatte och efter drygt halva den tredje perioden drog Fredric Weigel på sig ett matchstraff efter att ha tacklat Timrås Jacob Ragnarsson mot huvudet.

Powerplay i fem minuter för Timrå – då small det två gånger om. Först gjorde Jonathan Dahlén 7–0 och därefter kom även 8–0 genom Jacob Olofsson. Det blev sedermera slutresultatet.

Tungt för AIK – som nu tappar mark i tabellen.

AIK – Timrå 0–8 (0-2, 0-3, 0-3)