Dansken med fyra mål när Modo rasade samman fullständigt

(18197) Mikkel Aagaard

Publicerad: 24 februari 2021

Modo fortsatte på den inslagna vägen efter islossningen senast och gjorde fyra mål i den första perioden mot Mora.
Därefter rasade man samman fullständigt och förlorade efter förlängning  – trots fyra fullträffar från den danske forwarden Mikkel Aagaard.

UNIBET – ligans huvudpartner

Modo fick rejäl islossning mot Västerås i fredags och gjorde fyra mål i den tredje perioden och kunde sedermera vinna med hela 6–1.

I onsdagens match mot Mora fortsatte Modo på den inslagna vägen och i den första perioden stod man för hela fyra mål – men sedan rasade man samman fullständigt.

Det dröjde bara 26 sekunder innan Modo gjort 1–0 på dalalaget. Brendan Mikkelson skickade in pucken mot mål och där kunde Patrik Karlkvist styra in 1–0 bakom Matteus Ward i Moramålet.

Därefter fortsatte målkavalkaden.

Efter 6:16 sköt Mikkel Aagard 2–0, efter fint förarbete från Adam Rockwood. Fem minuter senare gjorde dansken mål på nytt.

Strax därefter kom även 4–0 i numerärt underläge. Forwarden Max Tjernström blev målskytt.

Daniel Ljunggren reducerade sedan för Mora i slutet av den första perioden.

Inför den andra perioden bytte Mora målvakt, ut gick Matteus Ward och in kom Olof Lindbom.

Målvaktsbytet tände Mora, som hade en helt annan fart och frenesi i spelet i början av mittenakten och målen skulle också komma.

Först sköt Ludvig Larsson 4–2 i boxplay efter 3:55 och därefter kom både 4–3 och 4–4 i slutet av den andra perioden.

Modo fick stopp på blödningen i den tredje perioden och efter 6:15 i satte Mikael Aagaard sitt tredje för kvällen, vilket betydde 5–4 till Modo.

Mora vägrade dock att ge upp och med sju minuter kvar kvitterade Oskar Stål-Lyrenäs för gästerna. Det var hans 19:e fullträff för säsongen.

Gästerna skulle också ta ledningen och Modos ras var därmed ett faktum. Med tre minuter och sju sekunder kvar att spela sköt Måns Carlsson 6–5.

Modo tog ut målvakten i hopp om en kvittering och med två sekunder kvar satte Mikkel Aagaard sitt fjärde för kvällen, vilket tog matchen till förlängning.

Väl där skulle dock Mora dra det längsta strået sedan Isac Heens skjutit bonuspoängen efter 2:16. Mycket tungt för Modo.

Modo – Mora 6–7 efter förlängning (4-1, 0-3, 2-2, 0-1)
Mål, Modo:
Mikkel Aagard 3, Patrik Karlkvist, Max Tjernström
Mål, Mora: Daniel Ljunggren 2, Johan Persson, Ludvig Larsson, Oskar Stål-Lyrenäs, Måns Carlsson
Skott: 22-37