VIK-målvakten överkörd i heta matchen – tvingades bryta matchen

Västeråsmålvakten Emil Kruse tvingades bryta matchen i den andra perioden.
Det efter att Björklövenkaptenen Fredric Andersson brakat in i Kruse i jakten på en retur.

UNIBET - ligans huvudpartner

Matchen mellan Björklöven och Västerås var minst sagt händelserik.

Hemmalaget gick ifrån till en 2–0-målsledning, efter mål från Sebastian Selin och Axel Ottosson, innan det i inledningen av den andra perioden bjöds på ett mindre bråk mellan ett par spelare ur varje lag, för att Björklövens Nikolai Belov kunde panga in 3–0 med ett rejält slagskott. Hans första mål i Björklöventröjan.

Sedan följde tråkiga bilder.

Efter att Emil Kruse i VIK-målet räddat ett friläge från Sebastian Selin med drygt åtta minuter kvar att spela av mellanakten störtade Lövenkaptenen Fredric Andersson på returen, i kamp med en Västeråsback. Andersson missade däremot pucken och fick inte iväg något utan kolliderade istället med Kruse som blev liggandes på isen ett tag innan han leddes ut i omklädningsrummet.

Västerås tvingades därmed byta målvakt och in kom då Jesper Myrenberg.

Till slut kunde Björklöven ta en komfortabel seger med 6–2 efter tre mål i den tredje perioden, bland annat ett kort efter att Västerås reducerat genom Sebastian Benker.

IF Björklöven–Västerås IK 6–2 (2–0, 1–1, 3–1)
Mål, IFB: Axel Ottosson 2, Sebastian Selin, Nikolai Belov, Alex Hutchings, William Eriksson
Mål, VIK: Alexander Lunsjö, Sebastian Benker
Skott: 26–24 (9–5, 11–9, 6–10)