Nyförvärvet målskytt igen – när Almtuna vann mot AIK

(18100) Johan Eriksson

Publicerad: 19 februari 2021

Johan Eriksson gjorde två mål i sin debut för Almtuna förra veckan.
I matchen mot AIK under fredagen öppnade han målskyttet – när Almtuna vann med 3–0.

HockeyAllsvenskan presenteras av:
UNIBET – ligans huvudpartner

Johan Eriksson har smällt in poäng för Strömsbro i Hockeyettan den här säsongen. Det ledde till att han lånades in till Almtuna för match mot Modo i förra veckan – en match han gjorde två mål i och avgjorde.

Eriksson belönades sedan med ett kontrakt säsongen ut och gjorde under fredagskvällen sin tredje match för klubben.

Almtuna tog emot formstarka AIK på hemmaplan och efter knappt åtta minuter kunde de ta ledningen. Anton Björkman knäppte iväg ett skott mot mål – ett skott som just Johan Eriksson kunde styra in bakom Clas Endre i AIK-målet. Målet var nyförvärvets tredje i Uppsalalaget, på lika många matcher.

Målet blev det enda under de första 20 minuterna, där AIK var nära att kvittera efter att Malte Setkov bombade iväg ett skott från blålinjen. Men pucken dansade på mållinjen innan den rensades och 1–0 stod sig.

Mittenakten böljade fram och tillbaka och båda lagen skapade några lägen. Men det var Filip Hasa som gav Almtuna en 2–0-ledning efter att han snyggt hängde upp pucken i krysset.

Alexander Sahlin gjorde sin andra match i Almtuna-målet efter att ha lämnat Södertälje och stod för flera fina räddningar mot AIK. Något som också bidrog till att hemmalaget slutligen kunde ta hem tre poäng, efter att Victor Aronsson fastställt slutresultatet till 3–0 i den tredje perioden.

Almtuna IS – AIK 3–0 (1–0, 1–0, 1–0)