HockeyNews
PLUS

Forwarden blir kvar i Frölunda – så långt är kontraktet

(4106) Patrik Carlsson/Frölunda
Bildbyrån

Publicerad: 19 februari 2021

FacebookXWhatsApp

Patrik Carlsson är en nyttig spelare för Frölunda säsong efter säsong. Nu förlänger han sitt kontrakt med klubben i ytterligare tre år.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey


Forwarden Patrik Carlsson hade ett utgående kontrakt med Frölunda efter säsongen. Men redan nu står det klart att han blir kvar i klubben. 


På fredagen meddelade Frölunda att parterna kommit överens om en förlängning av forwardens kontrakt. 33-åringen har skrivit på för tre nya säsonger. 


– Jag är otroligt glad och stolt över att få vara kvar. Frölunda är den klubb jag följt och älskat sedan jag var liten. Det fanns inget alternativ – i Sverige – och inget bättre ställe att spela på, säger Carlsson i ett pressmeddelande på 

klubbens hemsida. 


För Frölundas del fanns det inga tveksamheter om att förlänga. 


– Vi tror på Purre och ville ha kvar honom. Han är användbar, kan spela såväl vinge som center, och gör framförallt andra spelare bättre, förklarar sportchef Fredrik Sjöström.


Den här säsongen har Patrik Carlsson stått för 23 (12+11) poäng på 40 matcher för Frölunda. Därmed är han bara sju poäng ifrån att slå sin tidigare rekordnotering i SHL på 30 poäng från säsongen 2018/2019. 


***

Vill du bidra till HockeyNews.se för fler nyheter, intervjuer och bevakning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)