Junioren tvåmålsskytt – sköt bonuspoängen till AIK

(18064) Sebastian Falk

Publicerad: 17 februari 2021

Sebastian Falk har kommit in och imponerat under sina första matcher i HockeyAllsvenskan.
Mot Modo blev 19-åringen stor matchhjälte med två mål – varav en matchavgörande straff.

HockeyAllsvenskan presenteras av:

UNIBET – ligans huvudpartner

Modo drog på sig fyra utvisningar de första elva minuterna, men lyckades stå emot AIK:s hårda tryck. I stället skulle gästerna ta ledningen genom Patrik Karlkvist efter 13 minuters spel och 1–0 var också resultatet efter 20 minuters spel.

Hemmalaget kom ut betydligt hungrigare i den andra perioden och skulle också välförtjänt göra 1–1 genom Filip Windlert. Strax därefter kom också 2–1 genom Nicklas Heinerö, som satte dit sitt 16:e mål för säsongen.

Två minuter efter 2–1 målet tog unge Sebastian Falk vara på ett friläge och satte 3–1. Tunga minuter för Modo och tränaren Magnus Sundquist valde att ta timeout.

Efter timeouten vaknade Modo till liv och i powerplay kunde nyförvärvet från Borlänge, Markus Persson göra sitt första mål för klubben med ett rappt skott från kanten.

Glädjen blev dock inte särskilt långvarig för Modo, som bara 30 sekunder senare släppte in 4–2 på skott från Malte Setkov.

Innan perioden var över hade Mikael Aagard gjort 4–3 – och därmed skjutit lite hopp till Modo inför tredje.

Modotränaren Magnus Sundquist var rejält irriterad i pausintervjun med C More och den inställningen verkade ha smittat av sig på laget, för Modo kom ut starkt i den tredje perioden.

4–4 skulle också komma, efter att Kim Tallberg dragit på sig en utvisning. Adam Rockwood vallade pucken via AIK-målvakten Claes Endres benskydd och in.

Matchen gick till straffar och där drog AIK det längsta strået efter att Modo missat samtliga tre straffar och unge Sebastian Falk satt sin vackert för AIK.

AIK – Modo 5–4 efter straffar (0-1, 4-2, 0-1, 0-0, 1-0)
Mål, AIK: Filip Windlert, Nicklas Heinerö, Sebastian Falk, Malte Setkov
Mål, MODO: Patrik Karlkvist, Markus Persson, Mikkel Aagard, Adam Rockwood

Skott: 40–26 (19-8, 12-10, 9-8)