Spaningar från Timrå–Kristianstad: "Det var en sådan dag för poängkungen"

(17972) Timrå

Publicerad: 13 februari 2021

TIMRÅ. Timrå gjorde vad som krävdes och inte mycket mer mot Kristianstad och vann med 3–2.
Här är de spaningar HockeyNews.ses reporter Alexander Nilsson gjorde under matchens gång.

UNIBET - ligans huvudpartner

En start man inte har råd med
Receptet för att besegra Timrå är att göra livet surt för inte minst förstakedjan med Jonathan Dahlén, Albin Lundin och Jens Lööke. Riktigt så blev det inte för Kristianstad i den första perioden. I princip från första bytet gav man upp isyta i mittzon och egenzon som trion fick snurra på och då blev det också extremt tungjobbat för gästerna med underläge 0–2 och 2–15 i skott. Sådana perioder har man inte råd med.

En trygg backup
Adam Ohre får inte många matcher i Timråkassen och det är ofta långt mellan gångerna, men när han får chansen gör han det han ska. Han får inte mycket att jobba med, idag bara 15 skott men kom upp med trygga ingripanden när det behövs. Han släpper i snitt in en bit under två mål per framträdande, siffror goda som något.

Det finns potential för större uppdrag
När man kollar på Kristianstad är det lätt att ögonen fastnar på killen i tröjnummer 40, Kalle Miketinac. Klubbtekniken finns där, han har bra fart på skridskorna och är spelskicklig. Han har centrat KIK:s förstakedja denna säsong med bravur, och kommer behöva göra det om man ska hänga kvar, och jag blir inte förvånad om han tillhör ett topplag nästa säsong.

Det var en sådan dag för poängkungen
Var det Jonathan Dahléns bästa match i Timråtröjan? Nej, men ändå lämnar han isen med tre poäng efter att ha dykt upp på rätt plats vid rätt tillfälle, antingen som avslutare eller framspelare till Jonathan Carlsson. Tre poäng och jakten på poängrekordet fortsätter för Timrås lagkapten.

Oroväckande bilder för nästjumbon
Med sju och en halv minut spelat av tredje perioden drev Sebastian Hartmann hårt på mål och kolliderade med målvakten Calle Clang hos gästerna. Clang, en av säsongens bästa målvakter, blev liggandes på isen under ett par minuter och fick sedan ledas ut till omklädningsrummet, där han haltade betänkligt. En skada på målvakten har inte KIK råd med i det långa loppet, det är bara att hoppas att han snart är tillbaka i spel igen.

Timrå IK–Kristianstads IK 3–2 (2–0, 0–1, 1–1)