HockeyNews
PLUS

Officiellt: AIK har presenterat sin nya sportchef

(17941) Christoffer Malm
Bildbyrån

Publicerad: 12 februari 2021

FacebookXWhatsApp

Anders Gozzi har aviserat att han kommer att sluta som sportchef i AIK efter säsongen. 
Nu har klubben gjort klart med en ersättare – och precis som det ryktats om de senaste veckorna rör det sig om Rögles assisterande sportchef Christoffer Malm. 
– Christoffer står för ett modernt och nytänkande ledarskap som jag är övertygad om att AIK Hockey kommer att få stor nytta av framöver, säger AIK:s vd Anders Olson i ett pressmeddelande. 

HockeyAllsvenskan presenteras av:

UNIBET - ligans huvudpartner


Tidigare i år meddelade AIK att Anders Gozzi skulle hoppa av uppdraget som sportchef. Nu har klubben gjort klart med en ersättare i form av Rögles nuvarande assisterande sportchef Christoffer Malm.


–Vi har drivit en rigorös och noggrann rekryteringsprocess och haft ett flertal mycket kompetenta kandidater att välja på. Christoffer besitter väldigt många av de egenskaper och kvalitéer som vi eftersökt i en ny sportchef, berättar AIK Hockeys vd Anders Olson och fortsätter:


–Han har varit en betydande del i att skapa den framgång och imponerande utveckling som Rögle genomgått de senaste åren. Christoffer står för ett modernt och nytänkande ledarskap som jag är övertygad om att AIK Hockey kommer att få stor nytta av framöver.


LÄS MER: AIK presenterar ny sportchef inom kort: "Intervjuar personer"


Christoffer Malm började sin resa som scout i Rögle, men blev inför säsongen 2019/2029 befordrad till rollen som assisterande sportchef. Nu ser han fram emot att få ta nästa kliv i sin karriär. 


– Jag kände från första samtalet att det andades ny och positiv luft inom AIK Hockey. Det är en ära att få det här uppdraget, och få förtroendet från en så anrik klubb och förening som AIK. Jag kan knappt vänta med att få sätta igång på riktigt, säger han. 


Christoffer Malm inleder sitt nya arbete redan nu, men kommer från och med april att övergå fullt till AIK:s organisation. 


***

Var med och bidra till HockeyNews.se för fler nyheter, intervjuer och bevakning. Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)