Tidigare poängsprutan öppnar för återkomst till SHL: ”Finns intresse”


10 februari 2021

Den tidigare Frölundaforwarden Casey Wellman missar KHL-slutspel med sitt Kunlun. 

Nu öppnar den amerikanske forwarden för en återkomst till Sverige och SHL – och det finns redan lag som anmält sitt intresse. 

– Jag kommer inte säga vilka lag då jag inte vet om de vill att det ska komma ut, men det finns intresse, säger han till HockeyNews.se


SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Den 33-årige forwarden Casey Wellman gjorde stor succé för Frölunda säsongen 2016/2017 och är inte minst ihågkommen för sitt starka slutspel samma säsong då han stod för 16 (9+7) poäng på 14 slutspelsmatcher. 


Därefter har han tillbringat ett år i KHL, två år i Schweiz och nu är han åter tillbaka i Ryssland, där han representerar det kinesiska laget Kunlun. Den amerikanske forwarden har gått skadad den senaste tiden, men är nu på väg tillbaka i spel. 


– Jag tror vi har sju eller åtta matcher kvar så målsättningen är att slutföra säsongen här. Men det har varit tufft med familjesituationen då de inte har möjlighet att komma hit, så jag har inte träffat dem på fem-sex månader. Jag vill verkligen träffa dem snart, säger han när HockeyNews.se når honom. 


Med tanke på den struliga familjesituationen och att hans lag kommer att missa KHL-slutspelet får Wellman frågan om han kan tänka sig att avsluta säsongen någon annanstans.  


– Jag har diskuterat möjligheterna, men det är inte säkert att det blir så. Men som jag sa, det har varit tufft med familjesituationen och jag har en fru och en ung son som jag inte har kunnat träffa. Ska jag hoppa på något så behöver det vara en möjlighet där min familj kan ansluta, men just nu är planen att avsluta säsongen med Kunlun, säger han. 


Kan du tänka dig Sverige?


– Ja, absolut. Just nu är dock planen att avsluta säsongen med Kunlun, men saker och ting kan förändras snabbt. Om det inte blir i år, så överväger jag i alla fall Sverige kommande säsong. 


Finns det intresse för dig härifrån redan nu?


– Ja, det finns intresse. Jag kommer inte säga vilka lag då jag inte vet om de vill att det ska komma ut, men det finns intresse. Jag har varit skadad den senaste tiden så jag vill försäkra mig om att jag är hundra procent redo innan jag bestämmer mig för något. 


Wellman i Frölundatröjan. Foto: Bildbyrån

Den här säsongen har den 33-årige amerikanaren stått för 12 poäng (4+8) på 26 matcher för Kunlun. 


Hur står du dig jämfört med när du var här sist? Är du lika bra?


– Ja, det vill jag säga. Jag har tankesättet att jag blir en smartare hockeyspelare för varje år i min karriär. Jag har blivit äldre, men jag har också blivit smartare och fått mer rutin. Jag tycker att jag har spelat bra de senaste säsongerna.


Vad minns du från din tid i Frölunda?


– Jag älskade min tid i Frölunda. Göteborg är en bra stad och min fru grillade tiden där. Det var en av de mest professionella organisationer jag spelat för. Jag gillade verkligen det. De gör ett bra jobb med alla spelare, säger han och fortsätter:


– Det året var inte mitt bästa på isen och jag fick inte ut det jag ville i början, men jag kämpade hårt och med hjälp av Roger (Rönnberg) och den övriga ledningen hittade jag min nivå och gjorde en bra avslutning. 


***

Var med och bidra till HockeyNews.se för fler nyheter, intervjuer och bevakning. Swisha till 123 529 7163.