Har inte fått igång offensiven – nu lämnar landslagsmeriterade centern: "Bäst för båda parter"

2 februari 2021
Han kom till Västervik från Växjö för att få fart på offensiven.
Nu lämnar Marcus Davidsson klubben efter fem poäng på 23 matcher.
– Jag känner inte att jag hamnade riktigt rätt med mitt spel i Västervik och hade svårt att få det lossna, produktionen kom inte som man ville och då är man inte till den hjälp man bör vara för laget, säger han till HockeyNews.se.

HockeyAllsvenskan presenteras av:
UNIBET - ligans huvudpartner

Marcus Davidssons säsong har inte blivit som han tänkt sig. 

Efter tolv matcher med lite speltid i Växjö lämnade han klubben för att återförenas med brorsan Jonathan och Axel Jonsson-Fjällby som båda var på lån hos Västervik i väntan på NHL-säsongen.

När duon drog tillbaka till Nordamerika blev den 22-årige centern kvar i Västervik – men nu lämnar även han klubben, något som Västerviks-Tidningen var först att berätta om.

– Det stämmer, säger han till HockeyNews.se och fortsätter:

– Det var väl bäst för båda parter. Jag känner inte att jag hamnade riktigt rätt med mitt spel i Västervik och hade svårt att få det lossna, produktionen kom inte som man ville och då är man inte till den hjälp man bör vara för laget. Så både jag och Västervik kände att det var bra om jag kunde hitta något annat och komma till en annan klubb.

Vad ska du göra nu?

– Just nu ska jag hem och ta det lugnt denna vecka och sedan kolla lite vart det finns intresse, men mest bara koppla bort hockeyn några dagar. Det har varit ett jäkla intensivt schema på slutet så det kan vara skönt att få några dagar att tänka igenom vart man ska härnäst. Det känns ändå bra, även om det är tråkigt.

Davidsson jagar Modos Jesper Lindgren. Foto: Bildbyrån

På 23 matcher i Västervikströjan blev det ett mål och fyra assist samtidigt som han i snitt spelade 14,59 minuter per match.

Men för en center som noterats för över 20 poäng i SHL två säsonger i rad och har meriter från Tre Kronor är det inte den poängproduktion han önskat.

Och efter 35 matcher, sex poäng och två klubbyten under samma säsong kan man tänka sig att självförtroendet fått sig en törn.

– Grejen är att jag känner mig i form, att jag är bra och jag tycker att det bör lossna. Men ibland är det så att det inte gör det och så kan det vara i hockey, spelet kanske inte riktigt klickar där man är och det kan vara många anledningar, säger han och fortsätter:

– Men jag skulle inte säga att självförtroendet är dåligt utan jag vet fortfarande vilken kapacitet jag har och det är den jag bild jag får, det är inte så att jag tänker att ”jag kan inte spela hockey” utan det är snarare tvärtom. Jag vet att det kommer komma, det är bara en tidsfråga om när. 

Vilket lag den av Buffalo Sabres draftade centern spelar i härnäst i är alltså inte klart.

Men han hoppas kunna avsluta säsongen på ett bättre sätt än vad han hittills visat.

– Det ska bli riktigt kul att starta om på nytt någon annanstans om man säger så. Förhoppningsvis lossnar det där. Helt plötsligt känner man att det är jäkligt lätt att spela hockey, om man är någonstans där det inte riktigt funkar kan allt kännas jäkligt svårt istället. Självförtroendet går ned fort, men det kan också byggas upp jäkligt fort, så det är inget jag oroar mig för, säger Davidsson.

***

Var med och bidra till HockeyNews.se för fler nyheter, intervjuer och bevakning. Swisha till 123 529 7163.