HockeyNews
PLUS

SHL-backen lånades in till Mora – blir kvar hela säsongen

(17721) Lyckåsen
Bildbyrån

Publicerad: 1 februari 2021

FacebookXWhatsApp

Albert Lyckåsen lånades in till Mora från Linköping för två matcher.
Under måndagen meddelade dalaklubben att backen blir kvar resten av säsongen.

HockeyAllsvenskan presenteras av:
UNIBET – ligans huvudpartner

Mora IK har vunnit sina två senaste matcher och det med backen Albert Lyckåsen i laget. Den 19-årige backen lånades in från Linköping för de två matcherna, då skador gjorde truppen tunn.

Och Mora har gillat vad de sett av honom. Så pass mycket att laget har valt och fått möjlighet att behålla honom resten av säsongen.

– Albert har en hel del ingredienser i sitt spel som är effektivt. Han är en duktig skridskoåkare och han har en offensiv touch. Han ger en dimension i anfallsspelet som vi behöver, säger tränaren Johan Hedberg i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Vita Hästen förstärker truppen – plockar in amerikansk forward

Lyckåsen har gjort nio matcher i SHL den här säsongen, men också fem matcher för Tranås AIF i HockeyEttan. Och huvudpersonen själv tycker det är skönt med en permanent lösning för avslutningen.

– Det är jätteskönt att ha någonting klart. Det har varit en konstig säsong med spel i flera klubbar så det känns bra att få en fast punkt. Nu gäller det bara att få spela så mycket som möjligt och plocka så mycket poäng som möjligt, säger han.

På sina två matcher i dalaklubben har det blivit en assist. Mora spelar sin nästa match på onsdag då man ställs mot Modo på bortaplan.

***


Var med och bidra till HockeyNews.se för fler nyheter, intervjuer och bevakning. Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)