HockeyNews
PLUS

Forsberg visar målskytte i toppklass i HV71: "Har något bättre på gång"

(17624) Fredrik Forsberg/HV71
Maxim Thore/Bildbyrån

Publicerad: 26 januari 2021

FacebookXWhatsApp

STOCKHOLM. Fredrik Forsberg spelar knappt tolv minuter per match för HV71. Ändå har han pangat in 14 mål på 34 matcher – varav åtta mål i powerplay.

Kanske håller det på att släppa för HV efter två raka trepoängare.

– Vi har väl börjat om känns det som och jag tycker att vi har något bättre på gång, säger Forsberg till HockeyNews.se efter 5–4-vinsten mot Djurgården på Hovet.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


HV71 klättrar över kvalstrecket i SHL efter 5–4-segern borta mot Djurgården i Stockholm. Lagets skyttekung Fredrik Forsberg slog till med två nya mål och har så här långt gjort 14 mål under sin första säsong i HV efter flytten från allsvenska BIK Karlskoga.


Och det är en jobbig resa som Jönköpingsklubben är ute på.


– Det är så klart tufft. Vi har ett grymt bra lag där vi inte har fått ut kapaciteten av det vi har. Det har varit liksom lite dåligt hittills. Men det är ganska många matcher kvar att spela och vi har väl börjat om känns det som och jag tycker att vi har något bättre på gång, säger Fredrik Forsberg där han står med ett stort ispaket fasttejpat om sin högeraxel.


– Fysion har gjort det riktigt bra. Det är gammalt och det är bara en säkerhetsgrej och det är alltid efter träningar och matcher, förklarar han.


HV71 har inte varit bortskämt med att kunna spela in två trepoängare i rad under säsongen, men efter 1–0 i Linköping och 5–4 mot Djurgården är läget en smula lugnare.


– Vi har inte haft det så ofta så det är en jävligt skön känsla att ta två raka segrar och bygga lite momentum på det och känna lite självförtroende. Det har varit upp och ner hela hösten så förhoppningsvis tar vi med oss självförtroendet till torsdag.


För Fredrik Forsberg har det blivit sparsamt med istid i SHL, knappt tolv minuter per match, men han medger själv att omställningen till den skridskostarka och kanske mer fysiskt krävande hockeyn har tagit tid. Och tar tid.


– Det är lite som för laget. Lite upp och ner. Jag tycker att i vissa matcher klarar jag av att spela fem mot fem-spelet utan problem och det känns jättebra. Sedan kan man hamna lite utanför den ramen ibland. Det är det problemet jag har haft. Jag vill vara stabilare i fem mot fem-spelet för i powerplay känns jättebra i båda femmorna för oss.


HV71:s tvåmålsskytt Fredrik Forsberg behöver kyla ner sin axel efter matcher och träningar. Foto: Mattias Ek.


Han tillägger:


– Fem mot fem-spelet har jag lagt fokus på att förbättra och jag tycker att jag tar steg hela tiden.


Mot Djurgården sköt Forsberg 3–1 i början på andra perioden efter starkt förarbete av Axel Holmström och en fin flippass från JVM-forwarden Jonathan Wikström.


– ”Wikis” första SHL-poäng och allting, så det var roligt för honom. Axel lade ner den och jag hoppades att han skulle se mig och jag fick den på bladet. Den satt fint.


Forsberg smällde även in matchvinnande 5–3 i powerplay. Med det ligger han i topp i SHL. 14 mål totalt är fina siffror och då ingår två hattrick.


– Det har blivit lite klumpvis och det har väl varit så tidigare år också att det ofta kommer tvåmålsmatcher. Det är väl svårt att ta bort något mål, men man kanske skulle ha spridit ut dem lite för det kanske hade hjälpt oss som lag lite mer. Men hattrick är alltid kul att göra så jag tar inte bort dem i alla fall, säger Forsberg.


LÄS MERDjurgårdstränaren efter femte raka smällen: "Touchar skamgränsen"


Nu väntar serietvåan Växjö i ett Smålandsderby i Husqvarna Garden härnäst.


– Det är bara att nollställa. Vi får vara lite nöjda tills vi kommer hem kanske. Imorgon får vi börja träna och ladda inför Växjö. Vi vet att det är ett bra lag och de har haft en bra säsong, så vi vill knäppa dem lite på näsan hemma hos oss, säger Fredrik Forsberg.


Djurgården-HV71 4–5 (1–2, 2–2, 1–1)

Mål, DIF: Manuel Ågren, Kalle Östman, Robin Norell, Rhett Rakhshani.

Mål, HV: Fredrik Forsberg 2, Simon Önerud, Anton Wedin, Johannes Kinnvall.

Skott: 28–22 (11–5, 8–10, 9–7)


***


Var med och bidra till HockeyNews.se för fler nyheter, intervjuer och bevakning. Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!