HockeyNews
PLUS

En spelare gör comeback – men Djurgården har flera tunga avbräck

(17590) Högström/Axelsson
Bildbyrån

Publicerad: 25 januari 2021

FacebookXWhatsApp

STOCKHOLM. Dick Axelsson och Marcus Högström klev av matchen mot Skellefteå i lördags. Sebastian Strandberg, Jacob Josefson och Manuel Ågren saknades sedan tidigare.

Här kommer färska uppgifter om skadeläget i Djurgården.

SHL presenteras av:
BAUHAUS bygger svensk ishockey

Djurgården åkte på en 2–0-förlust mot Skellefteå i lördags. Stockholmarna fick också se både Marcus Högström och Dick Axelsson kliva av isen med skador.

För backen Högström, som enligt huvudtränaren Robert Ohlsson, har slagit upp en gammal överkroppsskada, kommer det att dröja innan han är tillbaka i spel.

– Det är en skada som om hade det varit sjunde och avgörande SM-final i dag hade han spelat. Men det är det inte imorgon… säger sportchefen Joakim Eriksson till HockeyNews.se.


– I ett längre perspektiv så behöver skadan rehabbas just nu.

Dick Axelsson var inte heller med på isträningen under måndagen efter att ha fått ett skott på foten mot Skellefteå. Axelsson tvingades uppsöka sjukhus, men där fick han lugnande besked.

– Han har ingen fraktur, någonstans på kroppen. Han gick av utifrån att det gjorde för ont att spela i lördags och är inte med på is idag av samma anledning, så får vi se var han är imorgon, säger Joakim Eriksson.



Djurgården möter HV71 och då ska forwarden Manuel Ågren vara med igen efter att ha åkt på en hjärnskakning förra tisdagen borta mot Rögle. Även Jacob Josefson drabbades av hjärnskakning i 3–2-vinsten i Ängelholm och har stått över de senaste Djurgårdsmatcherna. Josefson fanns med på måndagsträningen, men inte fullt ut och klev av innan träningen var över.


Han kommer inte att spela mot HV71, men kanske mot Färjestad hemma på torsdag.


– Jag hoppas det, säger Josefson till HockeyNews.se.


Djurgårdens poängkung Sebastian Strandberg har en skada på underkroppen sedan bortamatchen mot Örebro den 16 januari. Strandberg har missat de senaste tre matcherna och har inte börjat träna på is ännu.


LÄS MERDjurgården har inlett kontraktssnack med både spelare och ledare


– Det beror på hur hans rehabilitering går. Det är en skada som smärtar och som någonstans behöver läka. Sedan hur snabbt det går är lite svårprognosticerat. Det är inte en skada som tar resten av säsongen eller flera månader. Men det kan ta mellan en till tre veckor beroende på vad man har för läkkött och hur illa man har dragit upp det, säger Joakim Eriksson.


Djurgården tränade en hel del på powerplay under måndagen. Laget är sämst i SHL i den spelformen och behöver förbättra det spelet.


– Vi utgår ifrån att de som tränade idag spelar imorgon, så får vi se om det skulle tillkomma någon. Det vet jag inte, säger Robert Ohlsson.


Fakta/Så här tränade Djurgården på måndagen


Målvakter: Mantas Armalis, Niklas Svedberg.


Backpar: Bobby Nardella, Jesper Pettersson – Tom Nilsson, Tobias Ekberg – Robin Norell, Simon Johansson – Ludvig Hedström, Pontus Johansson.


Kedjor: Rhett Rakhshani, Tom Wandell, Manuel Ågren – William Eklund, Kalle Östman, Alexander Holtz – Niclas Bergfors, Michael Haga, Albin Grewe – Linus Andersson, Oscar Bjerselius, Henrik Eriksson – Wiktor Nilsson.


***


Bra artikel? Värd en kaffe & mazarin – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!