HockeyNews
PLUS

Lundh har tagit över HV71 – som får se två spelare göra comeback

(17486) Stoa/Bertov/Johansson
Bildbyrån

Publicerad: 20 januari 2021

FacebookXWhatsApp

HV71 sparkade Nicklas Rahm efter 5–1-förlusten hemma mot Rögle.

Inför matchen mot Skellefteå får HV tillbaka två spelare från skadelistan medan en annan är ett frågetecken.

– Vi är i en situation, och det går inte att skylla på någonting, jag tycker att vi har allting vi behöver för att bli så bra som möjligt, säger nygamle HV71-coachen Stephan ”Lillis” Lundh till HockeyNews.se.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Femfaldiga svenska mästarna HV71 är jumbo i SHL efter 32 omgångar. Med 20 matcher kvar att spela har Nicklas Rahm fått lämna jobbet som huvudtränare och nygamle Stephan Lundh har tagit över.


Fortfarande finns det 60 poäng att spela om för HV71 som behöver sätta högsta fart i poängsamlandet.


– Det är alltid skönare när man har det i egna händer. Det är ingen idé att lägga en massa tid på något annat, säger Lundh till HockeyNews.se.


På torsdagen flyger HV71 upp till Skellefteå för en svår utmaning. Då är backen Daniel Bertov tillbaka efter skada. Bertov har varit borta i fem veckor och missat tio matcher.


– Bertov har grönt ljus. Alla är tillgängliga och alla är igång. Det är frågetecken för Emil Johansson och det är det enda, säger Stephan Lundh.


Stephan "Lillis" Lundh har tagit över som huvudcoach i HV71 efter sparkade Nicklas Rahm. Foto: Bildbyrån.


Det innebär att den amerikanske OS-centern Ryan Stoa är redo för comeback. Han har missat de senaste fyra matcherna på grund av sjukdom.


– Han ska spela. Han har haft det tufft. Han kom direkt från ingen verksamhet alls och så fick han en släng av sjukdom. Men han kommer att spela och jag tycker att han ser bättre och bättre ut. Man ser att det finns mycket i en sådan kille, säger ”Lillis” Lundh.


Ryan Stoa är poänglös för HV71 efter sex matcher. Nu är han redo för spel igen – och behöver leverera direkt. Foto: Bildbyrån.


Förra säsongen gjorde Ryan Stoa 37 poäng (19 mål, 18 assist) för Örebro. Han kom till HV71 utan att ha spelat en match sedan i mars. På sex matcher har han inte gjort någon poäng och har haft svårt att göra sig rättvisa.


LÄS MERHV71 sparkar tränaren – han tar över


Mot Skellefteå ska han ha en centerroll.


– Att sticka in näsan där det är som hetast är hans grej. Jag hoppas att han kan hjälpa oss. Sedan får vi se. Han har inte spelat så himla många hela matcher. Vi har inte råd att spela någon i form utan här måste presteras direkt, men så länge jag ser att han tillför så är han med, säger Lundh.


***


Bra artikel? Värd en kaffe & mazarin – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!