HockeyNews
PLUS

Efter LaLeggia – Rögles sportchef öppnar för fler nyförvärv

(17448) Chris/Rögle
Bildbyrån

Publicerad: 19 januari 2021

FacebookXWhatsApp

Den 28-årige kanadensaren Joey LaLeggia, som kan spela både back och forward är klar för Rögle.
Nu öppnar sportchefen Chris Abbott för fler förstärkningar innan transferfönstret stänger. 

– Vi behöver 14 eller 15 kontrakterade forwards inför ett kommande slutspel, säger Abbott. 

SHL presenteras av:
BAUHAUS bygger svensk ishockey


I takt med att Nils Höglander och Craig Schira lämnat har Rögle den senaste tiden varit på jakt efter förstärkning. På söndagen meddelade klubben att de plockar in den 28-årige kanadensaren Joey LaLeggia. 


– Det är en intressant spelare som kan spela både back och forward. Vi hade förmodligen inte haft möjligheten att ta hit honom en vanlig säsong men under de omständigheter som råder borta i Nordamerika så har Joey sökt sig till Europa. Han ser fram emot att komma hit och hjälpa oss. Joey är en intelligent vänsterfattad forward som har en väldigt bra skridskoåkning, och han kommer både att bredda och spetsa vår lineup, säger Chris Abbott. 


På grund av pappersarbete kommer nyförvärvet först att ansluta till Ängelholm om en dryg vecka och några dagar efter det lär han vara redo för spel. Chris Abbott berättar att processen har gått fort. 


– Vi har haft ögonen på marknaden den senaste tiden och med tanke på att Nils (Höglander) lämnat oss och nu spelar i NHL, att Leon Bristedt har en paus från hockeyn och att vi inte vet när han är tillbaka, samt att både Craig Schira och Ben Smith försvunnit under säsongen så kände vi att vi behövde göra något. Vi har varit väldigt aktiva den senaste veckan för att hitta en spelare som kan passa in hos oss och vi är väldigt hoppfulla att vi har hittat den killen i Joey, säger han. 


För att vara försäkrad om vad det är för typ av spelare och person som ansluter har Chris Abbott tagit hjälp både i truppen och från sitt nordamerikanska nätverk. 


– Vi gör alltid vår läxa och försöker ta reda på så mycket om både personen och spelaren. Vi vill vara försäkrade om att vi tar in rätt typ av spelare och människa. Jag frågade ”Tambo” (Adam Tambellini) om honom, och även andra människor som jag har kontakt med där borta. Vi har bara hört bra saker om honom, det verkar vara en bra karaktär, säger han. 


Joey LaLeggia har den ovanliga egenskapen att han kan spela både back och forward. Chris Abbott ser honom dock i första hand som forward i Rögle. 


– Just nu har vi ett större behov på forwardssidan, samtidigt som vi är väldigt nöjda med vår backsida. Det som är bra med Joey är att han kan hoppa in på backsidan om vi skulle få skador på några av våra toppkillar. Vi ser verkligen fram emot att få hit honom, säger han. 


Rögles sportchef Chris Abbott tillsammans med den assisterande sportchefen Christoffer Malm. Foto: Bildbyrån

På söndagen meddelade Rögle också att de förlänger lånet med Filip Karlsson ytterligare en vecka. Chris Abbott gillar vad han sett från centern så här långt och öppnar för en längre lösning framöver. 


– Jag tycker att Filip gjort ett bra jobb, speciellt i de två senaste matcherna. Han har hjälpt att leda den linan och de har gjort ett bra jobb. Jag är glad över att vi får jobba med honom en vecka till, kanske till och med längre än så. Jag är väldigt tacksam gentemot Oskarshamn som låter oss ha honom här. Vi får se vad som är möjligt när veckan är över, säger han.


Kommer ni att värva mer innan transferfönstret stänger? 


– Det är mycket möjligt. Vi har varit ansvarsfulla med ekonomin och har den minsta truppen på flera år, men potentiellt letar vi efter att att addera ytterligare en spelare, kanske två beroende på situationen med Nils Höglander. Vi behöver 14 eller 15 kontrakterade forwards inför ett kommande slutspel. Det finns en hel del bra spelare ute på marknaden och de flesta är väldigt billiga eftersom situationen är som den är. Jag vill inte prata kontraktsdetaljer gällande Joeys kontrakt, men det jag kan säga är att vi inte hade haft möjligheten att jobba med honom på den här lönenivån en vanlig säsong. 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)