HockeyNews
PLUS

Luleå kan tvingas tänka om: "Vi tål inte så många skador till"

(17359) Brännström/Emanuelsson/Berglund
Bildbyrån

Publicerad: 14 januari 2021

FacebookXWhatsApp

Luleå har tre tunga avbräck på forwardssidan. Fortfarande finns inget besked runt skadan på Isac Brännström, som ikväll mot Brynäs missar sin tredje match i följd.

– Det är lite tunt i och med att vi inte tål så många skador till, säger Luleås vice general manager Ulf Engman till HockeyNews.se.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Isac Brännström, 22, har startat säsongen starkt i Luleå och fick redan den 29 september sitt kontrakt förlängt till och med 2023.


Brännström är på väg mot ett nytt personligt poängrekord och har gjort 15 poäng (7 mål, 8 assist) på 28 SHL-matcher. Men i bortamötet med Frölunda för en vecka sedan blev han skadad.


– Jag vet inte exakt vilken situation det var, för det var ingen så tydlig att han blev kvar på isen. Det var i slutet av första perioden. Sedan spelade han något byte till och kände att det inte gick, säger Luleås vice general manager Ulf Engman.


Brännström har missat Luleås senaste två matcher och ännu finns inget klart besked om skadans grad.


– Det är oklart ännu. Vi väntar på en magnetkameraundersökning som han ska göra här nu i dagarna. Förhoppningsvis vet vi under nästa vecka, säger Ulf Engman, som medger att det är ett avbräck för Luleå.


Isac Brännström och Jonas Berglund följde Luleås 2–1-vinst mot Linköping från läktarplats. Foto: Simon Eliasson/Bildbyrån.


– Han har varit väldigt bra. Det är snudd på en landslagsspelare skulle jag vilja säga.


LÄS MERLågt pris på Lassinantti – och så tänker Luleå i målvaktsfrågan


Isac Brännström blev skadad i ett läge där Luleå redan har ljumskopererade Petter Emanuelsson och käkskadade Jonas Berglund på frånvarolistan.


– Det är lite tunt i och med att vi inte tål så många skador till. Men jag tycker att det absolut roligt att se de senaste två matcherna är våra unga killar i kedjan med (Carl) Mattsson, (Fabian) Lysell och (Radek) Muzik. Jag tyckte att de var klart bäst (mot Linköping) och spelade i anfallszonen i princip i varje byte. De var jättebra förra matchen (mot Oskarshamn) också. Det har varit väldigt positivt att vi har fått en bra kedja till när de andra har varit borta. Det är ganska lugnt just nu, säger Ulf Engman.


Han tillägger:


– Däremot tål vi inte två tre till forwardsskador precis.


För högerskytten Petter Emanuelsson gick ljumskoperationen den 30 december bra.


– Allt känns bra. Sedan är det ett bra tag tills han är tillbaka, men allt är positivt så här långt så vi hoppas och tror att han ska vara tillbaka strax före slutspelet, säger Ulf Engman.


LÄS MERLuleå hjälper till under pandemin – arenan blir vaccinationscentral


– Det kan faktiskt bli bra ibland om man får igång några killar extra. Sedan när de andra kommer tillbaka blir det en väldigt bra konkurrenssituation.


***


Riktigt bra? Värd en hamburgare – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)