HockeyNews
PLUS

Rögles besked om skadade duon: "Vi kommer inte att chansa"

(17340) Seider/Ryfors
Bildbyrån

Publicerad: 13 januari 2021

FacebookXWhatsApp

Moritz Seider utgick under gårdagens match mot Leksand och Simon Ryfors fanns inte med i truppen inför matchen. 
Nu ger Rögle lugnade besked angående duons status.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 

Moritz Seider fick lämna isen under gårdagens match mot Leksand. Det var i den första perioden som den tyske talangen tacklades av Jon Knuts och sedan föll in i sargen, något som gjorde att backen fick ledas av. Men nu kommer lugnande besked.

– Moritz körde rehabträning i gymmet och sen får vi se hur han känner sig i morgon. Vi tar beslutet efter värmningen i morgon, säger Rögles fysioterapeut Sven Thomsson i ett uttalande på klubbens hemsida.

Centern Simon Ryfors, som saknades på måndagens träning fanns inte med mot Leksand, men inte heller där ska det vara någon större fara. Precis som i Seiders fall tas beslut om matchspel efter värmningen inför morgondagens match mot Växjö på bortaplan.

– Simon blir bättre och bättre och vi får se hur han känner sig i morgon. Vi kommer inte att chansa, vi har mycket hockey framför oss, säger Thomsson. 

Sedan tidigare är även Leon Bristedt indisponibel efter sviterna av covid-19. Forwarden fanns på is under onsdagen, men ännu är det oklart när forwarden kan spela igen. 

***


Intressant? Värd en chipspåse – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)