Från Luleå fick östgötarna inte med sig någon poäng. Däremot en skada på lagkaptenen Jonas Junland. Men något mer kanske kanske LHC fick med sig ändå?

•Svaga resultat i seriestarten.

•Massivt coronautbrott.

•Skador på nyckelspelare som Filip Berglund och Broc Little.

•Finländska stjärnvärvningar som inte ens är nära att leva upp till förväntningarna.

Efter halva serien kände sig klubben tvingad att sparka huvudtränaren Bert Robertsson, men även utan honom i båset eller på träningarna så fortsätter förlusterna att komma.

Med 2–1 i baken i Luleå är förlustraden nu nio matcher lång och har fyra poäng upp till närmaste lag ovanför kvalstrecket vilket är Brynäs som har fem matcher färre spelade.

Inför bortamötet med Luleå såg LHC en liten ljusning eftersom Filip Berglund kunde göra comeback efter två månaders frånvaro.

Linköping höll emot bra i den första perioden då Luleå var som bäst i matchen. De första fem minuterna var det total dominans. Och om ingen har tagit ifrån Linus Klasen hans klubba så står han nog fortfarande ute på isen i Coop Norrbotten arena och pepprar iväg skott mot Linköpings mål.

I den första perioden täckte LHC-spelarna sju skott och hjälpte Lundström på ett sätt som behövs för att ta poäng i SHL.

LHC kunde till och med ta ledningen i den andra perioden efter snyggt powerplaymål av Henrik Törnqvist. Men sedan var det slut på det roliga.

Luleå kvitterade efter ett mål av Carl Mattsson, hans första för säsongen. Och hans kedja med Fabian Lysell och Radek Muzik tog väl vara på sina tio-elva minuter på isen och var piggast bredvid Klasen.

Men förutom Mattsson var det bara Arttu Ilomäkis ena skridsko som lyckades få hål på Niklas Lundström. Den så kritiserade. Och han gjorde en bra match trots att det nu swishas pengar för glatta livet på Östgötaslätten för att hitta en LHC-målvakt som håller måttet.

Som håller tätt. Som kan rädda Linköping kvar i SHL.

Och enligt Corren är den målvakten Luleås David Rautio. Han har spelat i LHC, med general managern Niklas Persson, och med Joel Lassinantti på ingång har Luleå en målvakt till övers.

Så hård är konkurrensen i elitidrotten. David Rautio har ett stort Luleåhjärta och förmodligen är det så stort så han inser att Joel Lassinantti och nu den formidable talangen Jesper Wallstedt är den målvaktsduo som kan ta Luleå mot sitt första SM-guld på 25 år.

C More lyckades påpassligt zooma in LHC:s GM Niklas Persson sitta i ett rum i sällskap med Lulås GM-duo Stefan ”Skuggan” Nilsson och Ulf Engman. De såg väldigt affärsmässiga ut denna kväll då inte Rautio fick byta om.

Så även om LHC inte fick med sig någon poäng hem från Luleå kanske man nu har en målvakt i David Rautio med sig tillbaka till Linköping inför fortsättningen?

Annars var det det där med ett steg framåt och två steg bakåt för LHC. Det gjorde ont bara att se Linköpings lagkapten Jonas Junland elände. Han vred sig i smärtor efter att ha fått ett Luleåslagskott över vänster handled.

Sakta och mödosamt åkte han den långa vägen i andra perioden till sin avbytarbänk för att få lindring. Men en ispåse tryckt över näven såg inte ut att hjälpa speciellt mycket. Hans vänsterben trampade upp och ner snabbare än en symaskinsnål jobbar. Ruskigt tråkigt.

Linköpings Jonas Junland lämnade matchen mot Luleå med en smärtsam handskada. Foto: Simon Eliasson/Bildbyrån.

I den här matchen blev ju skadelistan något kortare när backen Filip Berglund kunde göra comeback efter två månaders frånvaro.

Men bilderna av Junlands skada tyder på att han blir borta ett tag. Han var väldigt hårt bandagerad där han stod i LHC-båset i den tredje perioden.

Linköping får hoppas att det inte är så illa och att Broc Little snart är tillbaka efter sin skada. Och att det snart finns en matchvinnande målvakt i kassen.

För i den här matchen var Jesper Wallstedt och Luleås försvarsspel skillnaden mellan lagen i en tät tillställning.