HockeyNews
PLUS

Lämnade SHL i höstas – förstärker nu allsvenska serieledarna: "Match för match"

(17293) Alexander Lindelöf
Bildbyrån

Publicerad: 11 januari 2021

Åtta matcher på 13 dagar och två backar på frånvarolistan.
Därför ansluter nu Alexander Lindelöf till de allsvenska serieledarna Timrå på, till att börja med, ett kontrakt på två veckor.
– Det ska bli jätteskoj, det börjar redan ikväll borta mot Almtuna och sedan får vi ta det match för match, säger Lindelöf till HockeyNews.se.

HokeyAllsvenskan presenteras av:
UNIBET - ligans huvudpartner 

Timrå IK har fått se sin backsida brandskattas på slutet.

Efter förra veckans derbyn mot Modo blev man av med både Leon Lerebäck, som delade ut en knätackling och blev avstängd i tre matcher, samt toppbacken Marcus Hardegård som ådrog sig en fraktur i handen. Den senare hoppas Timrå få tillbaka lagom tills det att slutspelet börjar.

Med frånvarobeskeden i ryggen och ett spelschema som bjuder på åtta matcher de 13 kommande dagarna agerade sportchefen Kent Norberg därför under måndagen.

Det då han skrev ett tvåveckorskontrakt med Alexander Lindelöf.

Nu är tanken att 24-åringen finns med redan i kvällens match mot Almtuna.

– Förhoppningsvis så gör jag det, säger Lindelöf till HockeyNews.se och fortsätter:

– Det känns jättebra. Man har väntat på att det ska bli klart någonstans så att man får börja spela matcher igen så det känns riktigt bra. Sedan får vi ta det match för match de här två veckorna och utvärdera efter det. Jag ska komma in och spela mitt spel och komma in bra i laget.

Vad hoppas du kunna bidra med?

– Ett bra passningsspel bra nedifrån och följa med upp i anfallen, men samtidigt vara lugn med pucken och se till att vi inte släpper in några mål.

LÄS MER: Täckte skott i derbysegern – nu är toppbacken skadad: "Svårt att säkerställa en prognos" 

Lindelöf inledde hösten i Brynäs men då speltiden uteblev lämnade han klubben i början november utan att han noterats för en match, det efter att det blivit 44 matcher och fyra poäng under förra säsongen.

– Det var såklart tråkigt, min inställning var att jag skulle vara kvar i Brynäs kontraktstiden ut, men saker blev inte som man tänkt sig så då var det bättre att gå vidare, konstaterar han.

Därefter blev det en match med Surahammar i Hockeyettan innan han avslutade 2020 med åtta matcher för Vita Hästen. 

Matcherna i Vita Hästen gav honom ett kvitto att året i Brynäs ändå gett honom en skjuts framåt i utvecklingen från det att han lämnade Västerås våren 2019.

– Jag kände absolut att jag blivit en mycket bättre hockeyspelare och en mer komplett spelare sedan jag lämnade Västerås. Jag lärde mig väldigt mycket i Brynäs så jag är absolut en bättre spelare än vad jag var för ett par år sedan, säger han.

***

Gillade du artikeln? Värd en kaffe - för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS