HockeyNews
PLUS

Tillbaka på svensk mark: "I stället för att vinna blir vi rädda att förlora"

(17173) Lucas Raymond
Bildbyrån

Publicerad: 4 januari 2021

FacebookXWhatsApp

I dag landar Juniorkronorna på svensk mark igen efter kvartsfinalförlusten mot Finland i JVM.

– Det kommer ta att tag innan man släpper det här. I stället för att vilja vinna blir vi mer rädda för att förlora, säger Lucas Raymond till HockeyNews.se.

Landslagen presenteras av:

IQ Fuel makes you better, for real! 

CCM Hockey All | Out 

Sverige hade en 2–0-ledning i JVM-kvartsfinalen mot finländarna men lyckas inte knyta ihop säcken utan släppte istället in tre raka mål och blev utslagna direkt i slutspelet.

Det var en tung gårdag i Edmonton för den svenska truppen.

– Nu väntar vi bara på att flyga hem, vi går och väntar ut klockan i princip, säger Lucas Raymond när HockeyNews.se når honom på telefon några timmar innan av resan mot Sverige.

Raymond stod för ett avslut i världsklass när han gav Sverige ledningen i powerplay mot Finland och totalt stod han för fem poäng (2+3) på fem matcher i mästerskapet.

Lucas Raymond. Foto: Bildbyrån

– Det har varit en tråkig dag och frustrerande så det kommer ta ett tag innan man släpper det här men självklart var det tungt i går och det kommer hålla i sig några dagar och nu känner man bara att man vill hem, säger han.

Är det något du känner att ni borde gjort annorlunda mot Finland eller var det bara en tajt match mellan två bra lag?

– Jag tror det är en blandning. Vi gör en grymt bra förstaperiod, sen blir det som att vi istället för att vilja vinna blir mer rädda att förlora. Om vi fick spela om matchen hade vi gjort många saker annorlunda men det är lätt att vara efterklok och det är mycket känslor i stunden. Finland tryckte på men vi var för passiva och lät dom styra istället för att trycka på, säger Raymond.

Hur gick snacket mellan er efteråt?

– Det sas inte så mycket. Det var väldigt tyst och tomt och ledsamt framför allt. Vi har gått igenom en lång process och varit hemifrån länge nu och att förlora på det här sättet… men man får sätta allt i större perspektiv, säger Raymond och fortsätter:

– Vi har fått vara med om något som inte många kommer att få uppleva någonsin men självklart är det tomt för alla i laget men det tror jag folk runt omkring kan relatera till.

Joel Rönnmark kastades in som förbundskapten för Juniorkronorna efter att större delen av ledarstaben drabbats av covid-19.

Han fick assistans av Anders Eriksén.

– Joel har gjort ett jäkla jobb. Både han och Anders har gjort det jäkligt bra och gett oss alla förutsättningar och kommit in med grym attityd. Jag kan tänka mig att det varit svårt för dom också att inte vara förberedda eller inställda på det här så all cred till Joel och Anders och alla andra ledare från materialförvaltare till fysio. Alla ska ha en jäkla eloge för dom har gjort ett grymt bra jobb.

Joel Rönnmark i det svenska båset. Foto: Bildbyrån

I går skrev Aftonbladet om att spelare i Sverige fått ta emot hot efter förlusten mot Finland.

– Det är helt bedrövligt. Vi är unga killar och jag tror att dom flesta förstår hur irriterade och ledsna och förstörda vi alla var i laget efter att ha förlorat en sån här match och ta kritik är en del av yrket men när det går över till hot är det långt över gränsen och påverkar människor mentalt. Det är skittråkigt att höra och jag hoppas att dom som blivit utsatta inte tar åt sig och försöker lägga allt åt sidan, säger Raymond.

Nu väntar SHL igen för Lucas Raymond och Frölunda möter Luleå på torsdag.

– Man börjar nästan sakna det lite nu. Det ska bli grymt kul att komma hem till laget och fortsätta den resan med gubbarna. Sen får vi se hur kropp och knopp känner sig kommande dagarna, säger Raymond.

•••

Gillade du artikeln? Värd en kaffe – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)