Nytt coronafall i Färjestad: "Ingen som var med och spelade"

29 december 2020

Färjestad har upptäckt ett fjärde fall av covid-19 på kort tid.

Inför onsdagens match mot redan på många sätt hårt coronadrabbade Brynäs blir det nya tester för hela Färjestads lag.SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Som ett av få lag i SHL har Färjestad ännu så länge lyckats slippa ett coronautbrott i spelartruppen. Det var på juldagen i en rutintest som tre personer i gruppen av spelare och ledare visade sig ha blivit smittade av coronaviruset.


Och enligt Värmlands Folkblad har ett fjärde fall av covid-19 konstaterats och personen har varit i kontakt med laget, men var inte med under bortamatchen mot Växjö Lakers på måndagen.


– Nej, det var ingen som var med och spelade igår, säger Färjestads huvudcoach Johan Pennerborn till HockeyNews.se.


Därför hoppas Färjestad ha stoppat smittspridningen så att fallet inte ger upphov till ett utbrott inför mötet med Brynäs på onsdagen.


– Ja, det är vår förhoppning naturligtvis. Vi följer de medicinska restriktionerna som vi har fått och vi kommer att testa oss alla imorgon igen, säger Pennerborn.


– Jag har stuckit mig i näsan ett antal gånger och det är mer en morgonrutin.


Oro i Färjestad efter nytt fall av covid-19. Huvudcoachen Johan Pennerborn hoppas att smittan har stoppats. Foto: Bildbyrån.


Färjestads spelare försöker så långt det är möjligt att hålla smittan borta från Löfbergs arena och omklädningsrummet.


– Spelarna testar sig i bilen och sist vi testade tog de med sig testet hem och gjorde det hemma. Det är en speciell säsong, alltså. Grabbarna sköter det bra och jag måste ge dem beröm till inte bara våra spelare utan alla som håller på med idrott och gör dessa tester, säger Johan Pennerborn.


LÄS MERFärjestad drabbat av corona: "Tre stycken som är smittade"


– Vi mår väl relativt gott ändå, tycker jag. Vi har inte haft det där, men har väl vetat om att förr eller senare kommer vi att få det.


Färjestad laddar om efter 4–1-förlusten mot Växjö.


– De var beslutsamma och vi saknade edge. Jag tycker Arvid (Holm) gav oss chansen in i det sista. Vi fick fem minuter i powerplay i sista perioden och har varit stekheta i powerplay på sistone, men det var symboliskt med matchen i sin helhet att vi inte lyckades där heller, säger Johan Pennerborn.


***


Intressant? Värd en kokt med bröd – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.