HockeyNews
PLUS

Spaningar från Timrå–Almtuna: "Det är sanslösa siffror"

(16827) Timråjubel
Bildbyrån

Publicerad: 11 december 2020

FacebookXWhatsApp

TIMRÅ. Inget lag har vunnit fler matcher i rad i allsvenskan än vad Timrå har gjort efter 5–4 mot Almtuna under fredagen.
Här är de spaningar HockeyNews.se:s reporter Alexander Nilsson gjorde under matchens gång.

HockeyAllsvenskan presenteras av:
UNIBET - ligans huvudpartner 

Vad har hänt med Belov?
Inför förra säsongen var det nog många som ställde sig lite frågande till Almtunas värvning av Nikolai Belov, men den ryske backbjässen visade sig vara att riktigt kap och imponerade för Almtuna och sedan Modo när han anslöt dit. Den här säsongen har han däremot inte alls gjort samma intryck, i alla fall inte på mig. Nu var det visserligen bara andra matchen tillbaka efter en månads frånvaro på grund av covid-19, och dess inverkan ska man inte skratta bort, men han kändes innan frånvaron segare i år än förra säsongen.

Farten är ett riktigt vapen – om allt stämmer
Spelare för spelare är Timrå ett bättre lag än Almtuna, men Almtuna har ett vapen i att man har så pass många skridskoskickliga spelare att omställningsspelet blir en vital del i lagets ishockey. Mot Timrå lyckades man flera gånger om hota genom att snabbt ta pucken genom mittzon, och man lockade även in Timrå i en hockey där det svängde fram och tillbaka snarare än var kontrollerat – framför allt i den första perioden. Men för att det ska räcka till poäng måste man vara snudd på kliniska när lägena dyker upp, idag kom utdelningen allt för sent.

Svårt att snacka bort 15 raka
Inget lag har tidigare vunnit 15 raka matcher i Hockeyallsvenskan innan Timrå i och med kvällens seger stegade upp som ledare i tabellen över antal raka segrar. Och det är svårt att snacka bort en sådan svit. Modo var nära förra säsongen när man tog sig till 12 och Karlskoga och Leksand har kommit upp i 14, men längre så har inget lag tagit sig. Förrän ikväll då. Imponerande av ett lag som fortsatt hävdar att de letar efter matcherna där de gör 60 bra minuter.



Sanslösa siffror
Jonathan Dahlén har spelat 14 matcher den här säsongen. Tre gånger har han lämnat isen poänglös, en gång har han gjort en poäng och i nio matcher har han gjort tre poäng eller fler där toppnoteringen är fyra poäng mot Väsby i 8–4-segern. Det ger ett poängsnitt på drygt 2,2 poäng per match vilket gör att han skulle landa på 103 poäng om han håller samma tempo resten av säsongen. Det är sanslösa siffror.

Välförtjänt utdelning
I de senaste matcherna har Timrås fjärdekedja med Johan Lindholm, Erik Walli-Walterholm och Hugo Reinhardt lovordats för sitt arbete över hela banan, där man inte sällan skapat chanser offensivt. Utdelningen ar däremot uteblivit för trio, men ikväll kom den när Hugo Reinhardt styrde in ett skott från Per Svensson. Målet, som visserligen behövde en videogranskning för att godkännas, kom efter att kedjan haft ett riktigt produktivt byte i offensiv zon. En viktig del i en väloljad lagmaskin.

Timrå IK–Almtuna IS 5–4 (2–1, 2–0, 1–3)
Mål, TIK: Jens Lööke 2, Jacob Olofsson, Albin Lundin, Hugo Reinhardt
Mål, AIS: Tim Söderlund 2, Marcus Karlström, Hampus Harlestam

***

Intressant?! Värd en kokt med bröd – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)