HockeyNews
PLUS

HV71 hoppas på ljusning i skademörkret – och så ska Stoa hitta rätt

(16755) Johannes Kinnvall/HV
Mathias Bergeld/Bildbyrån

Publicerad: 9 december 2020

FacebookXWhatsApp

HV71 föll mot Linköping och skadelistan var lång.

Men redan till mötet med Frölunda finns det hopp om att tre nyckelspelare kan vara på ingång.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Det blev förlust för HV71 mot Linköping med 2–0 och förutom de fyra Juniorkronorna som laddar för JVM i Kanada så saknade HV skadade Johannes Kinnvall, Linus Sandin och Alexander Bergström plus den långtidsskadade backen Jesper Williamsson.


När HV71 på torsdagen tar emot Frölunda hemma i Husqvarna Garden kanske några namn kan strykas från frånvarolistan.


– Vi har förhoppningar om Johannes Kinnvall. Vi har Linus Sandin som är från dag till dag. (Ryan) Stoa är också dag till dag på grund av hans arbetstillstånd och generell matchform, säger HV:s huvudtränare Nicklas Rahm till HockeyNews.se.


Kinnvall har högst poängsnitt bland HV71:s backar och har gjort fem mål och nio assist på de 14 matcher som han har spelat. NHL-lånet Linus Sandin, som gjorde två mål i 5–1-vinsten mot Djurgården förra veckan, har en skavank.


– Det är egentligen Williamsson och Bergström vi räknar bort, säger Rahm.


Stjärnvärvningen Ryan Stoa har gjort två ispass med HV71 efter ankomsten från Florida. Och när han får klartecken från Migrationsverket och har alla papper redo kan den 33-årige forwarden kastas direkt in i hetluften trots att han inte har spelat match sedan i mars, då med Örebro.


– Det blir en värdering lite. Nu kom han i måndags och tränade lite i tisdags. Vi har inte haft så mycket lagträningar utan de är ganska korta de passen och svårt för honom att komma in i det. Vi har dialog med Ryan så får vi se när vi släpper in honom i några matcher, säger Rahm.



Men det finns en tanke om att låta Ryan Stoa spela sig i form eftersom det finns få träningstillfällen med laget, men desto fler matcher i SHL.


– Vi får se matcherna lite som träning för honom också, men han ser fin ut på de övningar vi gör. Både konditionsmässigt och tekniskt tycker jag att han ligger långt framme för att inte ha spelat någon match förut i år. Det ska bli väldigt kul när han kommer in i laget och förstärker oss, säger Nicklas Rahm.


LÄS MEREfter centervärvningen – får HV71 behålla NHL-duon till slut?


Ryan Stoa gjorde 37 poäng (19 mål, 18 assist) på de 52 matcherna med Örebro förra säsongen.


– Det är ingen raket, men det är mycket kropp och han är väldigt spelskicklig och ser spelet bra. Det blir spännande att följa, säger Rahm.


***


Bra artikel? Värd en kaffe & mazarin – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)