Bildbyrån (montage)

Publicerad: 7 december 2020

Knappt hade AIK-fansen bänkat sig i tv-soffan innan de flög upp igen för att måljubla.
Det efter att Max Lindholm styrt in 1–0 redan efter nio sekunder.
Ett mål som la grunden för AIK:s blott tredje trepoängare på tre elva senaste matcherna.

HockeyAllsvenskan presenteras av:
UNIBET - ligans huvudpartner

AIK kunde inte ha drömt om en bättre start på matchen än vad man fick.

Redan efter nio sekunders spel kunde Max Lindholm, inlånad från Örebro tidigare under hösten, styra in 1–0 på pass från Johan Johnsson.

Ledningen stod sig i drygt sju minuter innan Joachim Nermark kunde tråckla in kvitteringspucken, men det var ändå AIK-ledning efter den första perioden då Fredric Weigel hittade rätt i numerärt överläge med drygt tre minuter kvar.

Knappt sex minuter in i andra perioden skulle det sig på nytt visa sig att släkten är värst då Kim Tallberg påpassligt var framme och rakade in 3–1 för AIK, hans första mål för säsongen.

Tingsryd försökte och letade lägen för att målmässigt komma tillbaka och knappt halvvägs in i tredje perioden fick Jonatan Harju ett gyllne läge att reducera, men skottet träffade aldrig mål trots att Claes Endre i AIK-målet var överspelad. Först med 29 sekunder kvar av matchen kom reduceringsmålet, från skarpskytten Anton Svensson som var tillbaka efter sjukdom, men närmare än så kom inte Tingsryd.

Utan NHL-lånet David Gustafsson, som dras med skadebekymmer, har Tingsryd nu förlorat tre raka matcher.

AIK–Tingsryds AIF (2–1, 1–0
Mål, AIK: Max Lindholm, Fredric Weigel, Kim Tallberg
Mål, TAIF: Joachim Nermark