HockeyNews
PLUS

Juniorkronornas tunga smäll – Djurgårdsforwarden missar JVM

(16644) William Eklund/Djurgården
Ola Westerberg/Bildbyrån

Publicerad: 5 december 2020

FacebookXWhatsApp

Djurgårdens William Eklund är uttagen i Tomas Monténs bruttotrupp till JVM.
Men under lördagen kom det dystra besked för Juniorkronorna – forwarden får inte följa med till Kanada på grund av covid-19-sjukdom, enligt C More.

Landslagen presenteras av:

IQ Fuel makes you better, for real! 
CCM All | Out 

I torsdags presenterade Tomas Montén sin bruttotrupp till JVM. 34 spelare blev uttagna och 25 kommer få följa med på flyget till Edmonton.

En av spelarna som hade chansen att slå sig in i truppen var Djurgårdens succéman William Eklund – men under lördagen kom dystra besked. 

Enligt C More så får inte Eklund följa med till Kanada, då han har varit smittad av covid-19. Forwarden var smittad en dag för länge och enligt de kanadensiska reglerna får han därför inte släppas in i landet.

– Jag fick besked här för någon dag sedan att jag inte kunde hänga med, då det var en dag för sent, så det är tråkigt. Det jag fick höra, nu har jag inte jättebra koll på reglerna, men det var någonting med att sitta i karantän när man reser över. Det har någonting att göra med när jag fick beskedet, säger William Eklund i C Mores sändning.

Men enligt forwarden så mår han bra.

– Jo men det är bättre och bättre för varje dag som går. Det är tråkigt såklart, men samtidigt är det ingenting jag kan påverka egentligen, säger han.

Den 18-åriga forwarden gjorde två mål på 20 SHL-matcher förra säsongen, men har fått ett ordentligt genombrott i år. På 16 matcher har Eklund gjort 12 poäng, fördelat på sju mål och fem assist.


***

Gillade du artikeln? Värd en kaffe - för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)