HockeyNews
PLUS

Ny tung skada för Djurgården – Robert Ohlsson: "Det var inget bra"

(16629) Tom Nilsson/Djurgården
Andreas L Eriksson/Bildbyrån

Publicerad: 1 december 2020

FacebookXWhatsApp

STOCKHOLM. Djurgården lyckades besegra Leksand med 3–0 efter en ny stark insats där backen Jesper Pettersson sköt sitt andra mål för säsongen.

Men den kostade också en skada på backen Tom Nilsson.

– Det var inget bra, säger Djurgårdstränaren Robert Ohlsson.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Trots en lång skade- och sjukdomslista har Djurgården fyra raka trepoängare i SHL. Mot Leksand blev det 3–0 och Mantas Armalis fick hålla nollan för första gången den här säsongen genom att stoppa 26 Leksandsskott.


Segern för Djurgården blev en aning dyr eftersom backklippan Tom Nilsson bröt matchen tidigt och spelade bara lite drygt sex minuter.


– Han klev av och jag tror att han rev upp en gammal skada gjorde att var ur spel i sex, sju veckor tidigare under säsongen. Jag tror han rev upp den skadan igen, säger Djurgårdscoachen Robert Ohlsson.


Tom Nilsson missade fyra matcher mellan den 8 oktober och 10 november och befaras bli borta en längre tid även denna gång. Nu är matchprogrammet tätare framöver.


– Vi får väl se vart det tar vägen. Det blir undersökning och så. Det var inget bra, säger Ohlsson.


I Djurgården tog backarna Jesper Pettersson och Tobias Ekberg för sig. Pettersson sköt sitt andra mål för säsongen (2–0) och Ekberg gjorde poäng för fjärde matchen i följd.


– ”Jeppe” gör en jättefin säsong och har bra bett i saker och ting. Jag gillar hans ”present” (närvaro). Han är rejäl och kaxig och ger bra energi till gruppen. Sedan tycker jag att han hanterar pucken på ett bra sätt också. Men framför gillar jag hans friskusspel. Han är kaxig i sitt spel. Det gillar jag, säger Robert Ohlsson.


Djurgårdens Jesper Pettersson jublar över sitt 2–0-mål mot Leksand. Hans andra mål för säsongen. Foto: Maxim Thore/Bildbyrån.


Jesper Pettersson är själv inte nöjd med sin fjolårssäsong i Djurgården då han gick mållös och fick ihop elva assist på 45 matcher.


– Jag känner mig bra förberedd inför den här säsongen. Jag kom lite revanschsugen från förra säsongen och tyckte att jag hade en liten dipp. Jag känner mig pigg och fräsch och hade en bra försäsong och sommar. Det är skönt att det är med i matcherna nu i början av säsongen och mitten av säsongen, säger Pettersson till HockeyNews.se.


Har du gjort något annorlunda som du kan peka på?


– Kanske lite den mentala biten. Om man har haft en lite sämre säsong vill man alltid bli bättre och det strävar man efter hela tiden. Jag försöker göra samma sak som jag alltid har gjort, försöker vara noga med träning och vila, hela den biten. Det är skönt att det släpper.


26-årige Pettersson gör sin fjärde säsong i Djurgården. Både under 2017/2018 och 2018/2019 fick han spela i Tre Kronor. Förra säsongen var han inte riktigt nära landslaget.


– Jag försöker bara tänka positivt och se framåt. Men det är klart, efteråt när man summerar säsongen, var det kanske lite tuffare än man trodde. Nu känns det bra och det är det som är så skönt. Nu går det lite uppåt och då blir det oftare lite lättare. Skönt när det går bra för laget också. Vi har några vinster här och skönt att få en bortaseger och vi fortsätter att vinna hemma. Vi har hittat ett bra sätt att spela på.


Pettersson har ett utgående kontrakt med Djurgården och det återstår att se om han och Djurgården kommer att komma överens om en fortsättning efter coronapandemin.


– Just nu är det inget jag fokuserar på utan på min egen prestation och lagets. Sedan får agenten sköta den andra biten. Det här är som sagt en konstig säsong och man kan inte tänka så mycket framåt vad som händer nästa säsong utan får leva lite här och nu och ta match för match. Man vet inte vad som händer framöver. Det gäller att passa på och njuta och ge allt nu, säger Jesper Pettersson.


LÄS MEREk: Djurgården visade Leksand hur man vinner SHL-matcher genom hårt jobb


– Jag tycker att vi är bra med pucken. Ibland försöker vi göra lite för mycket och tappar pucken på onödiga ställen, framför allt i mittzonen och det kan bli kostsamt mot lag som det här och Frölunda. Vi har sagt den enklaste vägen ner i anfallszonen och få långa anfall där. Där vill vi lira. Jag tycker vi har riktigt bra forwards som är starka med pucken och som har visat det i de senaste matcherna så att vi har fått längd på anfallen. Får bygga vidare på det.


Djurgårdsvärvningen Rhett Rakhshani får göra debut mot HV71 på torsdag.


***


Gillade du artikeln? Värd en kaffe – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)