För första gången sedan den 3 november fick Joel Lassinantti lämna frysboxen och spela match för Sotji i KHL.

Då blev det stryk mot toppklubben CSKA Moskva med 4–1.

Det har blåst full storm i KHL-klubben Sotji under hösten. Coachen Alexander Andrijevskij fick tidigt sparken och har efterträtts av Jevgenij Stavrovskij.

Tidigare i veckan fick den tidigare stjärnduon i Färjestad, Linus Johansson och Marcus Nilsson, packa ihop efter det att deras kontrakt brutits och spelarna blivit utköpta.

Och för den förre Luleåmålvakten Joel Lassinantti har det också varit tuffa tag. Han har varit utanför laget under november, men efter 23 dagar utan matcher fick han stå hemma mot toppmotståndaren CSKA Moskva på torsdagen.

CSKA blev för svårt för Sotji som föll med 4–1. Halvvägs in i den första perioden gjorde Moskvalaget två mål inom loppet av 18 sekunder och gick upp till 2–0.

I slutet av matchen vid underläge 1–3 plockade Stavrovskij ut Lassinantti och satsade på sex utespelare, men då small det i tom kasse. Joel Lassinantti tog 17 av 20 skott.

– Ja, vi förlorade igen, men på den positiva sidan var att vi spelade bra i den tredje perioden och spelade ut vår motståndare, men åter igen gjorde vi inte mål i powerplay, säger Jevgenij Stavrovskij till KHL:s hemsida.

– De tidigare målen bröt sönder vårt spel lite, men killarna var i alla fall fantastiska och tog nya tag. Vi reducerade efter det andra målet, men CSKA:s skicklighet att spela anfallshockey är större och det avgjorde.

Mario Kempe hade en assist till CSKA:s 2–0-mål medan Malte Strömwall hade en assist till Sotjis enda mål.