HockeyNews
PLUS

SHL diskuterar datum för transferstoppet den här säsongen

(13698) Johan Hemlin-Scandinavium
Bildbyrån (montage)

Publicerad: 24 november 2020

FacebookXWhatsApp

Den 15 februari 2021 är det deadline för övergångar den här säsongen.

Men på grund av coronakrisen har datumet tagits upp till diskussion i SHL.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Sedan flera år tillbaka har transferstoppet varit den 15 februari under en pågående säsong. Tidigare var det den 31 januari.


Flera klubbar i SHL förbereder sig för närvarande för att göra värvningar för att täcka upp för skadade spelare eller för att spetsa till laget.


Men det gäller att hitta rätt spelare och till rätt pris. Coronapandemin har lett till att arenorna har varit så gott som stängda för publik sedan SHL-premiären i september och ännu finns ingen ljusning. Det har satt sina spår i klubbarnas ekonomi på grund av uteblivna publik- och försäljningsintäkter.


– Klubbarna är återhållsamma av ekonomiska skäl när det gäller rekryteringar. Samtidigt, de rekryteringar som görs nu är i en helt annan prisbild än vad det normalt är. Man ska inte tolka att nuvarande värvningar ligger i paritet med vad det brukar vara. Det är ett helt annat prisläge på marknaden. Jag får signaler om att det skiljer, men kan inte ge någon procentsats, säger SHL:s sportchef och vice vd Johan Hemlin till HockeyNews.se.


Färjestad värvade Aleksi Mustonen den 13 febaruri, två dagar före transferstoppet 2020. Foto: Bildbyrån.


SHL-klubbarna har nästan tre månader på sig att göra värvningar den här säsongen. Det står fast.


– Transferstoppet kommer som det ser ut att ligga kvar den 15 februari. Det har varit lite diskussion om man skulle ändra det eller inte, men det ligger fast och som förutsättningarna var från början. När det händer saker i hockeyvärlden dyker alltid den frågan upp. Nu är det pandemin som har varit uppe till diskussion, säger Johan Hemlin.


LÄS MERSHL på väg mot smärtgränsen för uppskjutna matcher: "Ansvarsfullt"


– Vi kommer att spela SHL som planerat, lagt kort ligger, och då tycker man också i nuläget att det även gäller transferstoppet.


***


Bra artikel? Värd en kaffe & mazarin – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)