HockeyNews
PLUS

Tingsryd hotas av konkurs – måste få in sex miljoner

(16431) Tingsryd
Bildbyrån

Publicerad: 20 november 2020

Tingryd är nästa klubb i HockeyAllsvenskan att hotas av konkurs. Nu startar klubben en nyemission med hopp om att få in minst fyra miljoner. 

– Jag skulle vilja säga att nyemissionen är avgörande för Taifs fortsatta existens, säger ordföranden Jan Pyrell till Smålandsposten.  

HockeyAllsvenskan presenteras av:
UNIBET – ligans huvudpartner

I våras var det Karlskrona som blev tvångsnedflyttade från HockeyAllsvenskan på grund av bristfällig ekonomi.

Nu hotas nästa allsvenska klubb av av konkurs – Tingsryd behöver få in sex miljoner kronor för att överleva, rapporterar Smålandsposten.  

 – Sponsorsäsongen är över och ärligt talat har vi heller ingenting att sälja just nu. Vi har pengar så att vi klarar oss fram till nyår. Jag ser inte att vi kan driva verksamheten mycket längre än till dess, säger Jan Pyrell till tidningen.

Därför startar klubben nu en nyemission med start på måndag, där man hoppas få in minst fyra miljoner.

 – Inflödet av pengar är stängt men kostnadsmassan finns kvar. Den ska vi försöka hålla nere med hjälp av permitteringar och statliga bidrag. Genom permitteringar och bidrag hoppas vi kunna minska underskottet med cirka två miljoner kronor men vi har också sagt att vi måste få in minst fyra miljoner kronor från gamla och nya aktieägare för att överleva som klubb. Det är tyvärr så det är, säger han.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS