Centertalangen om att lämna SHL och återkomsten i Timrå: "Stor chans på att gå upp"


18 november
Han var en av hjältarna när Timrå gick upp i SHL.
Efter ett och ett halvt år i Skellefteå återvänder Jacob Olofsson nu till Medelpad.
– Timrå är ett bättre lag än vad många SHL-lag är nu och har fantastiska spelare så det känns jäkligt kul att få komma dit och att ha stor chans på att gå upp igen, säger han till HockeyNews.se.

Annons

HockeyAllsvenskan presenteras av:
UNIBET - ligans huvudpartner 

När Timrå IK gick upp i SHL våren 2018 var Jacob Olofsson en av de stora hjältarna då det var han som gjorde målet som tvingade fram en sjunde avgörande match mot Karlskrona, en säsong där han också vann Guldgallret som Hockeyallsvenskans främste juniorspelare efter 21 poäng på 43 matcher.

I samband med att Timrå sedan åkte ur SHL lämnade Olofsson klubben han anslöt till redan som ungdomsspelare.

Ett och ett halvt år senare står det nu klart att att han återvänder till klubben han var med och spelade upp till SHL, där han skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över den kommande säsongen.

– Det känns bra. Timrå är ett bättre lag än vad många SHL-lag är nu och har fantastiska spelare så det känns jäkligt kul att få komma dit och att ha stor chans på att gå upp igen, så det känns jäkligt bra. Det känns kul att man får chansen igen och är välkommen tillbaka, det känns jäkligt bra, säger han till HockeyNews.se och fortsätter:

– Jag vet vad jag kan och jag känner mig bra tränad nu, så får jag bara ta någon sekund att komma in i det hela med spelet så tror jag att det kan bli jäkligt bra. Det känns lovande tycker jag.

Jacob Olofsson sköt 4–3 till Timrå i den sjätte kvalmatchen mot Karlskrona. Foto: Bildbyrån

LÄS MER: SHL-forwarden återvänder till Timrå: "Vet vad vi får" 

Förhoppningen var att han en rejäl utväxling skulle ske i Skellefteå, men riktigt så blev det inte.

En axelskada gjorde att han missade både JVM och halva förra säsongen och den här hösten har han fått se istiden löpande trenda nedåt.

Förra säsongen bjöd på nio poäng i de 24 SHL-matcher han spelade och en istid på i snitt 13:11 minuter per match medan det under denna höst blivit två poäng på 16 matcher samtidigt om istiden minskat till 10:25 minuter.

Inte optimalt för en 20-årig spelare som vill ta nästa steg på utvecklingskurvan.

– Det har varit en jobbig situation, men ibland blir det så, så det var kul att det fanns en bra lösning med Timrå så det känns jäkligt kul att få blicka fram emot det, säger han.

Vad säger du om din tid i Skellefteå?

– Från start har det känts som hemma och det har varit en fantastisk tid, med bra grupper. Det är tråkigt att det blev såhär då jag trivdes väldigt bra men jag tar med mig min erfarenhet därifrån in till Timrå och ska fortsätta bygga något bra. Jag har inga hard feelings mot Skellefteå utan det blir såhär ibland helt enkelt.

Olofsson gjorde 11 poäng på 40 SHL-matcher i Skellefteåtröjan. Foto: Bildbyrån

I Timrå fyller han ett tomrum efter att NHL-lånen Isac Lundeström och Jesper Boqvist lämnat efter sig då Timrås forwardsbesättning gick från 14 till 12 forwards i samband med det.

Och efter att Timrås match mot Kristianstad, som skulle ha spelats på fredag, flyttats fram är man nu spellediga till och med fredag nästa vecka, något som ger Olofsson tid att komma in i sitt nygamla lag.

– Det blev bra tajming nu så man hinner träna ihop sig med laget och sådär, säger han.

Hur ser du på den Jacob Olofsson som återvänder jämfört med den Jacob Olofsson som lämnade Timrå?

– Jag har ju spelat två säsonger till i SHL och känner att jag blivit starkare på pucken och väst in i kroppen bra och jag känner mig snabbare, så jag känner jag att jag tagit kliv. Sedan har det varit ett litet steg tillbaka med skadan, men jag tycker att jag kände mig bra under försäsongen.

***

Bra artikel?! Värd en kaffe & mazarin – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Annons

Annons