HockeyNews
PLUS

Gunler vill lyfta Brynäs: "Det är ingen större skillnad här jämfört med Luleå"

(16369) Noel Gunler
Bildbyrån

Publicerad: 18 november 2020

FacebookXWhatsApp

Brynäs har bytt tränare och landat ett par omtalade prestigevärvningar.

Men efter fem raka förluster är läget pressat och laget kämpar för att hitta rätt med Peter Andersson vid rodret.

Mitt i allt har Noel Gunler spelat sina två första matcher och 19-åringen vill bli en avgörande offensiv pusselbit för att vända trenden.

– Jag skulle inte säga att det är någon större skillnad här jämfört med Luleå. Båda klubbarna siktar högt och vill vinna och vara med i toppen, säger Gunler till HockeyNews.se.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 

Brynäs har förlorat sina fem senaste matcher.

Tre innan landslagsuppehållet och nu tre till under omstarten efter Karjala Cup.

Brynäs har tagit tolv poäng på lika många matcher och ligger för tillfället på en tolfte plats i den haltande tabellen.

Nye tränaren Peter Andersson var tillbaka i Malmö i lördags men det blev ingen rolig återkomst (7–2) och nu ligger lagen tätt intill varandra i botten.

– Siffrorna speglar inte riktigt hur matchen såg ut. Vi gör det helt okej i spel fem mot fem men Malmö är effektiva och får utdelning i sitt powerplay, säger Noel Gunler.

Gunler på bortaplan mot Malmö. Foto: Bildbyrån

19-åringen är senaste tillskottet i Brynäs och han har hunnit med att göra sina två första matcher efter den uppmärksammade övergången.

Gunler draftades tidigt i andra rundan så sent som i oktober och drar åt sig uppmärksamhet från Nordamerika. Han valde som 41:a av Carolina.

– Det har varit två tuffa matcher och kanske inte den starten man vill ha men jag trivs väldigt bra här redan nu. Det är självklart en stor omställning med ny stad och helt nytt lag och spelsystem men det är som sagt väldigt kul, säger han.

När Gunler klev in i omklädningsrummet för första gången så kände han – ingen!

– Nej, jag kände faktiskt ingen när jag kom hit nu. Victor Söderström känner jag men han spelar ju inte kvar så det var självklart lite ovant och nervöst första dagarna. Men alla tog emot mig bra och jag känner mig som en i laget här direkt så allt sånt är överstökat, säger högerskytten.

Klubbytet är det första i karriären och för tillfället har han flyttat söderut själv. Flickvännen Mimmi Hahne är kvar hemma i Luleå – mitt i sin egen säsong med Luleå Basket.

– Hon spelar point guard. Hon är kvar där uppe i Luleå nu säsongen ut, säger Noel.

Gillar du basket?

– Ja, det händer mycket i basket och det är en rolig sport att titta på. Jag har väl varit ute några gånger och spelat själv men ska absolut inte säga att man är någon jättetalang. Men jag försöker lite ibland.

Gunler i Luleåtröjan. Foto: Bildbyrån

Flytten från Luleå till Brynäs har fått många supportrar i Norrbotten att bli besvikna – man hade gärna sett Gunler få sitt stora genombrott i klubben.

Nu har han ett kontrakt med Brynäs som gäller i år och kommande säsong.

Vad är det för skillnad mellan klubbarna för din del?

– Jag skulle inte säga att det är någon större skillnad att komma hit jämfört med Luleå. Båda klubbarna siktar högt och går in för att vinna hela tiden och vill vara med i toppen. Nu har det gått lite tyngre här senaste tiden men det är 40 omgångar kvar och mycket kan hända, säger Gunler och fortsätter:

– Men någon skillnad så är det inte. Man vill vinna här precis om i Luleå och det är bra klass på allt rakt igenom.

Har spelat sina två första matcher i Brynäs. Foto: Bildbyrån

I landslagsuppehållet var Gunler i Malmö med Juniorkronorna men förberedelserna inför JVM blev avbryta och inställda efter att två svenska spelare drabbats av covid-19.

– Självklart jättetråkigt men vi fick ändå 3-4 dagar med träning och en chans att bygga ihop laget lite. Vi fick träna i lite formationer och det är väl alltid positivt. Självklart är det inte helt optimalt att inte få spela matcher men nu får vi göra på och fokusera på våra klubblag. Men JVM är något man ser fram emot och jag vill visa varje dag här att jag förtjänar en bra roll i laget och jag vill vara en bra spelare för Sverige i JVM-laget, säger Gunler.

•••

SE OCKSÅ: QUIZ: Jesper Boqvist vs Isac Lundeström


•••

Gillade du artikeln? Värd en kaffe – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!