Här är planen för Rakhshani – och så är skadeläget i Djurgården


17 november 2020

STOCKHOLM. Skadeläget börjar ljusna i Djurgården.

Och redan nästa vecka väntas Rhett Rakhshani anlända till Stockholmsklubben från USA.

– Han har varit på is och kört med NHL-spelare där borta, säger sportchefen Joakim Eriksson till HockeyNews.se.


SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Det har tagit tid för Djurgårdscentern Tom Wandell att återhämta sig från covid-19. Men sedan i onsdags tränar han med laget och närmar sig spel. Wandell har inte spelat sedan den 17 oktober och missat de senaste fem matcherna i SHL.


– Tom är clearad medicinskt, sedan ska han ha kräm i grejerna. Han är med och kör och har varit med hela den här veckan. Han har ändå varit utanför träning i tre veckor. Det är mer att få full fart i grejerna, säger Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson.


Tom Wandell har varit sjuk och inte spelat i Djurgården sedan den 17 oktober. Nu närmar han sig comeback. Foto: Bildbyrån.


Långtidsskadade Anton Hedman (hjärnskakning) är inte nära en comeback, men forwarden Oscar Bjerselius har läkt bra efter skada.


– Oscar är tillbaka alldeles strax i träning. Sedan är det en konkurrenssituation. Man ska komma in på 13 matchforwards och tolv för att spela också.


I söndags ble det officiellt att Djurgården värvat forwarden Rhett Rakhshani. Den 32-årige amerikanen har spelat i fem SHL-klubbar och har vunnit SM-guld med både Växjö och Frölunda.


Rakhshani landar i Stockholm inom den närmaste tiden.


– När det är klart hos Migrationsverket. Det blir nån gång i nästa vecka, säger Joakim Eriksson.


Rhett Rakhshani har gjort 228 poäng (90 mål, 138 assist) på 343 SHL-matcher och han har inte missat ett SM-slutspel sedan han debuterade i HV71 2012/2013. Förutom på grund av coronapandemin i våras.


Frågan är när han spelar sin första match i Djurgården.


– Det får vi se lite hur han ser ut på träning. Det är väl egentligen upp till ”Robban” (huvudtränaren Robert Ohlsson) och dem att bedöma. Det beror på om vi har alla forwards friska och tillgängliga för spel och hur väl förberedd han är för uppgiften kontra om vi inte har spelare. Det beror lite på var vi är. Vi har tre matcher innan dess, säger Joakim Eriksson.


Rakhshani har tränat på is med NHL-spelare hemma i USA och ska på så sätt vara redo för spel direkt.


– Men det är en sak att åka omkring och köra med NHL-spelare, en annan att träna och spela matcher här hemma. Så sätt är förberedelserna vad de är, säger Eriksson.


Är han tänkt som forward i någon av de två toppkedjorna?


– Vi har inte löst den biffen än, eller löst, vi har våra tankar och funderingar. Det beror på vad folk gör och presterar, vilka linor som fungerar, och komponera laget därefter, säger Joakim Eriksson.


Djurgården blir Rhett Rakhshanis sjätte klubb i SHL efter HV71, Växjö, Linköping, Malmö och Frölunda. Foto: Bildbyrån.


Djurgårdens sportchef anser att hans lag och spelare är på uppgång.


– Det är många, som kanske har haft en lite tung säsongsinledning, men där det pekar i rätt riktning. Vi har väl en förbättring att göra på bortaplan. Det är inte bara den här säsongen utan även ifjol. Vi måste kunna ha ett enklare och konsekventare spel på bortaplan. Där har vi en resa att göra. Det är sak att vara bra på hemmaplan och spela ut där.


LÄS MEREk: Var det en tidig Rhett Rakhshani-effekt i Djurgården?


Huvudcoachen Robert Ohlsson ser fram emot att få in Rhett Rakhshani i laget.


– Det är en jättebra hockeyspelare, en grym kille och en bra ”locker room-player” också. Det är väl en av de bästa som har funnits i ett omklädningsrum av allt jag har hört av alla dem han har spelat med och blivit coachad av. Så han får mycket positivt. Han är också en grym hantverkare och väldigt bra i slutspel, så vi ska se till att han startar direkt i ett slutspel så han är på grejerna direkt. Nej men han kommer att hjälpa oss. Rhett är en toppspelare i den här ligan, säger Ohlsson.


Lagkaptenen Jacob Josefson säger till HockeyNews.se om Rakhshani:


– Det blir kul. Jag har bara spelat mot honom. Han var lite för bra i finalen för två år sedan, men det blir skönt att ha honom i vårt lag.


***


Riktigt bra? Värd en hamburgare – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.