HockeyNews
PLUS

Besvikelse i Djurgården efter två vunna poäng: "Crosschecking"

(16360) Jacob Josefson/Djurgårdens IF
Andreas L Eriksson/Bildbyrån

Publicerad: 16 november 2020

FacebookXWhatsApp

STOCKHOLM. Jacob Josefson prickade in segermålet på övertid mot Skellefteå, men hade hellre räknat hem tre poäng än två.

Djurgårdens lagkapten ställer sig frågande till västerbottningarnas 2–2-mål i den tredje perioden.

– Jag tycker inte att det blir så mycket mer crosschecking än så där, säger Josefson till HockeyNews.se efter 3–2-vinsten på Hovet.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Djurgården skakade av sig 5–0-förlusten borta mot Färjestad och fick fin utdelning i den första perioden hemma mot Skellefteå då Albin Grewe och Sebastian Strandberg såg till att göra var sitt mål.


2–0-ledningen efter två perioder räckte ändå inte till tre poäng och med Skellefteås spel- och chansmässiga övertag i den tredje perioden, där Skellefteå vann skotten med 17–2, hade det kunnat sluta illa.


Men efter 2–2 vid full tid kunde Djurgårdens lagkapten Jacob Josefson sedan avgöra på övertid då han i en två-mot-ett-kontring kunde knäppa dit segerpucken. Det var hans fjärde mål för säsongen och hans första matchvinnande.


– Vi vill nog ha tre poäng tror jag. Men det var en mindre bra sistaperiod, så klart. Två bra perioder, en mindre bra. Mantas (Armalis) spelade bra i sista. Vi får ta med oss tvåan, säger Josefson till HockeyNews.se och passar på att berömma sitt lags storspelande målvakt.



Armalis var däremot mindre nöjd med Skellefteås och Niclas Burströms 2–2-mål i den tredje perioden. Djurgården menade att Skellefteås Tre Kronor-center Andreas Wingerli hade satt en crosschecking i ryggen på Djurgårdsbacken Jesper Pettersson, som flög all världens väg efter smällen.


– Jag är inte riktigt nöjd med den. Jag tycker det är en ganska klockren crosschecking framför vårt mål, som ledde fram till deras mål, menar Josefson.



– Antingen så får vi powerplay, vilket jag tycker eftersom jag är partisk kanske, eller så får de ett 2–2-mål.


Domarna var eniga och godkände Skellefteås kvittering och det hjälpte inte att både Josefson och Armalis protesterade.


– Jag vet inte om de kan ändra det i efterhand, men jag tycker inte att det blir så mycket mer crosschecking än så där. Jag vet inte vad man ska behöva göra för att få en crosschecking. Jag själv har åkt på de där hundra gånger känns det som. Och mildare också för den delen. Jaja, säger Josefson.


Djurgården vann och knep två nog så viktiga två poäng.


– Vi spelade två bra perioder och så får vi lära oss av sista och bli mer aktiva. Jag hörde vad han sa (Sebastian Strandberg) att vi behöver vara lite kaxigare i sista perioden, och våga vinna, säger Josefson om sin centerkollega Strandberg som blev intervjuad precis intill.


LÄS MEREk: Var det en tidig Rhett Rakhshani-effekt i Djurgården?


Djurgården har tagit 14 poäng på tolv matcher, varav 13 poäng hemma på sju matcher. På fem bortamatcher har det bara blivit en poäng så här långt.


Bortaspöket plågade Djurgården även förra säsongen.


– Om man går till förra matchen så var vi inte alls bra, mot Färjestad. Annars så tycker jag ändå att vi har gjort bra prestationer på bortaplan sett över säsongen. Vi har klantat till det lite för oss själva, men jag tror inte att det är nånting vi ska fördjupa oss i alltför mycket utan spela bra så kommer vinsterna att komma där också, säger Josefson.


***


Gillade du artikeln? Värd en kaffe – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)