HockeyNews
PLUS

LHC fortsatt plågat av sjukdom och skador: "Börjar ändå se ljuset"

(16354) Rynnäs/Holös/Ojamäki
Bildbyrån

Publicerad: 16 november 2020

FacebookXWhatsApp

Linköping har kämpat sig tillbaka från ett massivt utbrott av covid-19 i laget.

Men efter omstarten i SHL har sjuk- och skadelistan börjat bli lång på nytt.

– Det är vad det är och det har varit några tuffa veckor, men nu börjar vi ändå se ljuset på det hela och kan börja planera framåt, säger LHC:s general manager Niklas Persson till HockeyNews.se.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Det tog över tre veckor inklusive ett landslagsuppehåll för att Linköping skulle kunna ställa sitt SHL-lag på benen igen.


24 personer i och runt LHC har varit smittade av covid-19.


I förra veckan spelade laget tre SHL-matcher (Skellefteå 2–1), Djurgården (2–6) och Frölunda (1–3).


– Man ser på ett par spelare att de inte har återhämtat sig riktigt, men det är så det är. Det är den verklighet vi lever i. Det är bara att hantera det, säger Linköpings general manager Niklas Persson till HockeyNews.se.


Trots bara tre av nio poäng ger han sitt LHC överlag bra betyg efter omstarten.


– I förra veckan är sju av nio perioder godkända och något vi kan jobba vidare på. Nu har det gått en vecka och vi känner att vi ska kunna nå upp en nivå i spelet helt enkelt, säger Persson.


Backen Hampus Larsson har drabbats av en hjärnskakning och blir borta en tid och även forwarden Mikael Frycklund har blivit skadad, vilket gör att han inte är tillgänglig i tisdagens bortamatch mot Oskarshamn.


Hampus Larsson (mitten) lämnade LHC:s match mot Frölunda på grund av en hjärnskakning. Foto: Bildbyrån.


Och sedan i mitten av förra veckan har forwarden Niko Ojamäki varit sjuk. Detsamma gäller målvakten Jussi Rynnäs som även missade hemmamötet med Frölunda.


– Rynnäs och Ojamäki är sjuka. Ingen av dem spelar imorgon. Det ska inte höra ihop med corona. Det är andra sjukdomar. Sedan kan det ha att göra med corona på så sätt att immunförsvaret är lite försämrat. Men båda två har tränat och spelat efter sjukdom, men det kan vara nån bieffekt, absolut, säger LHC-chefen Niklas Persson.


För den norske landslagsbacken Jonas Holös har coronasmittan blivit tuff att bli av med. Holös har inte spelat sedan den 17 oktober borta mot Skellefteå. Det var under den resan som covid-19 slog till med full kraft mot LHC.


– Holös är inte tillbaka än efter sjukdom. Det finns väl nån chans att han ändå kan göra ett par minuter imorgon. Vi får se hur han svarar på träningen idag, men han har inte varit spelduglig hittills. Det är han och en till som har haft lite längre sjukdomsbild än de andra, förklarar Niklas Persson.


LÄS MER”Den som säger att det inte är lite besvärligt för huvudet tror jag ljuger"


Jonas Holös var på väg tillbaka efter coronasmittan och skulle börja trappa upp träningen. Men han kom inte längre än till det första cykeltestet innan kroppen sa ifrån.


– Holös var frisk och gjorde det testet och fick bakslag och det tog tid efter det. Nu har han varit på is ett par dar och det man gör är egentligen att man har koll på hjärtat och på pulsen och ser hur han återhämtar sig och hur pulskurvan ser ut på träningen. Än så länge har det sett så där ut. De flesta som vi har haft ligger uppe i maxpuls tidigt. Sedan kan de inte återhämta sig. De kommer inte ner. Sedan har jag hört fall där de tvärtom har svårt att komma upp i puls, men det har inte vi sett.


LÄS MERRobertsson om första kaosartade året i LHC: "Inget jäkla fiasko"


Niklas Persson igen:


– Det vi har sett att det tar tid med återhämtning både mellan övningar och mellan byten på match och mellan träningspass.


18-årige forwarden Daniel Ljungman har spelat både mot Djurgården och Frölunda och väntas spela också mot Oskarshamn.


– Han har gjort det bra. Det är kul. Han gjorde det bra när han hoppade in mot Djurgården och nu sist mot Frölunda gör han det bra också. Han har inte varit med så mycket heller, han har också varit sjuk. Han var med på Skellefteåresan.


Niklas Persson har själv klarat sig undan coronasmittan.


– Jag och några till har klarat oss, men de flesta har varit sjuka. Jag var inte med till Skellefteå, säger han.


***


Intressant? Värd en kokt med bröd – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)