HockeyNews
PLUS

Skadeläget börjar ljusna i Västerås – flera spelare närmar sig comeback

(16352) Västerås
Bildbyrån

Publicerad: 16 november 2020

FacebookXWhatsApp

Skadorna på Isac Skedung och Alexander Younan ser inte ut att vara speciellt allvarliga.
Samtidigt närmar sig två andra spelare comeback för Västerås.
– De kommer att öka belastningen här i veckan så får vi se hur kroppen svarar, säger sportchefen Patrik Zetterberg till HockeyNews.se.

HockeyAllsvenskan presenteras av:
UNIBET – ligans huvudpartner 

Västerås har varit svårt drabbade av skador de senaste veckorna. Den ena skadan har avlöst den andra, men nu börjar skadeläget ljusna i klubben. 


Både Alexander Lunsjö och Simon Åkerström, som saknats den senaste tiden har börjat gå på is och kan vara tillbaka inom den närmsta tiden.


– De kommer att öka belastningen här i veckan så får vi se hur kroppen svarar. Det är där de är just nu. Sen är det svårt att sia om de är aktuella inom en vecka eller om de behöver någon vecka till, det får vi se, säger sportchefen Patrik Zetterberg. 


Centern Isac Skedung åkte på en smäll i onsdagens match mot Västervik och backen Alexander Younan tvingades utgå med en skada i fredagens match. Men skadorna är inte av någon allvarligare karaktär och sportchefen tror att duon kan vara redo för spel redan på fredag.


– Younans smäll är någonting vi kollar på här de närmsta dagarna. Jag tror inte att det är så allvarligt att det blir en längre tids frånvaro. Det är nog mer dag till dag. Min förhoppning är att han ska spela på fredag, det är nog inte helt omöjligt, säger han och går in på statusen med Isac Skedung:

– Det är också mer av en smäll. Han tror vi också kommer testa skarpt här i veckan. Faller det väl ut borde han vara tillgänglig på fredag.

Därmed är det bara Viktor Hertzberg som ser ut att bli borta en längre tid.

– Han har ju hjärnskakning och det är alltid lite ovisst. Han följer hjärntrappan och där är det ju svårare att svara idag. Vi räknar inte med honom på någon vecka, säger han. 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)