Spaningar Timrå–Väsby: "Hockey behöver inte vara svårare än så"

(16326) Jacob Blomqvist

Publicerad: 13 november 2020

TIMRÅ. Timrå fick slita rejält för att besegra jumbon Väsby – men kunde till slut inkassera tionde raka segern.
Här är de spaningar HockeyNews.se:s reporter Alexander Nilsson gjorde under 3–1-matchens gång.

UNIBET - ligans huvudpartner

Visar att man kan – men det händer för sällan
Gästerna Väsby var inte uppe ofta i offensiv zon, men när de väl dök upp var de allt annat än ofarliga – i den första perioden. Innan Jacob Spångberg gjorde 1–0 hade Joakim Axman prickat ribban. Även i andra perioden, innan Timrå kvitterade, stack man upp och skapade en del oreda efter att hemmalaget slarvat. Men i slutändan var det ändå för sällan man kom till offensivt för att det ska räcka till att hota Timrå över 60 minuter. Man hade ett par minuter i mitten av tredje perioden där man med beröm gjorde det godkänt i jakten på en kvittering i samband med att man klev upp högt på Timrå, men det där sista saknades för att nå hela vägen fram.

Högt pucktempo = mål
Timrås största problem innan målen började trilla in var farten, både med och utan pucken. Men när pucktempot drevs upp kom också skridskoåkningen och det var ingen slump att mål ett och två för hemmalaget kom efter ett par snabba passningar. På 1–1 spelade Marcus Hardegård en snabb passning i sidled till Viktor Lodin som hittade en ren Morten Madsen på bortre stolpen. På 2–1 slog Per Svensson en hård passning rakt upp i banan och Albin Lundin hittade sedan ut till Jacob Blomqvist som drev in och lyfte upp 2–1. Hockey behöver inte vara svårare än så.

Massiva sviterna
Timrå gick in i matchen med nio raka segrar medan Väsby kom in i det hela på andra sidan spektrumet med sju raka försluter, det fanns med andra ord chans att två långa sviter skulle brytas. Men så blev det inte utan istället kunde Timrå lägga beslag på tionde raka segern, där nio av dem varit trepoängare. Väsby å andra sidan har nu åtta raka förluster och bara en inspelad poäng under den tiden. De tre poängen gjorde dessutom att Timrå övertog serieledningen från Björklöven.

Han gav dem chansen – som han ska göra
Henrik Lundberg plockades in till Väsby under sommaren med förhoppningarna och förväntningarna om att bli en målvakt som skulle ge dem chansen på poäng i matcherna. Och mot Timrå gjorde han precis det. Att Timrå bara hade en uddamålsledning när dryga minuten återstod av matchen perioden var till mångt och mycket Lundbergs förtjänst som fick sträcka ut ljumskarna rejält flera gånger om. Lundberg gav sitt lag chansen på poäng, precis det han ska göra.

Timrå IK–Väsby IK 3–1 (0–1, 2–0, 1–0)