HockeyNews
PLUS

Eklund hade show – men NHL-lånet i Djurgården blev petad

(16313) Christian Eklund/Djurgården
Simon Hastegård/Bildbyrån

Publicerad: 12 november 2020

FacebookXWhatsApp

STOCKHOLM. NHL-lånet Tobias Björnfot, 19, blev petad inför Djurgårdens möte med Linköping.

Då var det istället den 18-årige forwarden William Eklund som banade vägen för 6–2-vinsten med två mål och en assist inför ögonen på NHL-scouterna som var tillbaka på Hovet.

– Det är jättekul att de är här och kollar, säger Eklund.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Djurgården tog en betydelsefull trepoängare hemma mot Linköping och ryckte loss lite i botten av den haltande SHL-tabellen. 18-årige William Eklund var segerorganisatör genom att göra det inledande 1–0-målet mot LHC efter en lång och öppnande passning från Tom Nilsson.


Eklund satte också punkt på Hovet med 6–2.


– Han är lite som sin pappa. Fast bra med pucken, skojar Djurgårdstränaren Robert Ohlsson på presskonferensen efter storsegern och syftar på Williams pappa, förre SHL-liraren Christian ”Fimpen” Eklund.


– Nej, men han jobbar bra och sliter bra och är lyckosam med ett par mål här idag. Han har varit bra under hela resan. Det är jättekul att se Williams framfart, säger Ohlsson.


WillEklund blev tvåmålsskytt för första gången i sin unga SHL-karriär och han är nu uppe på fem mål i SHL. Ett mer än kedjekamraten Alexander Holtz och lika många som Frölundas toppjunior Lucas Raymond.


En ny stjärna är på väg att tändas i Djurgården. William Eklund, 18, är lagets skyttekung efter två mål i 6–2-vinsten mot LHC. Foto: Bildbyrån.


Både Holtz och Raymond gick draftades tidigt i förstarundan i oktober av New Jersey respektive Detroit och nästa år kan det vara Eklunds tur.


Bland det lilla antalet åskådare fanns NHL-scouter från Detroit och Los Angeles på Hovet.


– Jag har inte hört så mycket än. Jag får väl se vad som händer och försöker bara fokusera på spelet, säger Eklund lugnt om scouternas intresse för honom.


William Eklunds roll i Djurgården är stor och han ingår både i förstakedjan och i powerplay. Men det där med powerplay var inte givet från start…


– William Eklund sa till mig i början av säsongen att han ville spela PP. Då sa jag: ”Visa mig att du ska spela PP”. Och det har han gjort, säger Djurgårdstränaren Robert Ohlsson.


Eklund själv ler när ämnet kommer på tal.


– Självklart vill man spela PP! Jag har gjort det i J20 och jag känner att jag kan göra det. Men jag tycker att det var ett bra svar av ”Robban” (Ohlsson) att säga till mig att jag måste visa det. Nu tycker jag att jag har fått förtroende av honom, så jag är jätteglad och nöjd, säger Eklund.


LÄS MEREk: Här är ett drag som skulle kunna göra Djurgården ännu giftigare


Djurgården har frisknat till efter coronasmittan och har för närvarande åtta backar tillgängliga. Det gjorde att Los Angeles-lånet Tobias Björnfot petades.


– Björnfot platsar inte idag. Jag tycker att vi har sju andra backar som har spelat bättre och vi har en konkurrenssituation på åtta friska backar, vilket kanske är en väldigt ny situation för oss under den här säsongen, att vi har en det. Men idag platsar han inte, säger Robert Ohlsson.


***


Intressant? Värd en kokt med bröd – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!