Backtalangen om att lånas ut från Leksand till rivalen: "Kul utmaning"


11 november 2020

Mora dras med en lång frånvarolistan på backsidan och i Leksand fanns en backtalang som ville spela seniorhockey.
Nu väntar två matcher hos rivalen för Leksandstalangen Alexander Lundqvist.
– Jag vill spela seniorhockey för att kunna utveckla och det är vad jag och Leksand velat och när den här chansen kom så såg vi båda att det var en bra möjlighet, säger han till HockeyNews.se.


Annons

HockeyAllsvenskan presenteras av:
UNIBET - ligans huvudpartner 

Juniorlandslagsmeriterade Alexander Lundqvist gjorde åtta matcher i SHL för Leksand under förra säsongen, samtidigt som han var en del av ett mycket framgångsrikt J20-lag i klubben.

Den här hösten har speltiden i seniorsammanhang uteblivit och han har istället inlett sin fjärde säsong som ordinarie i J20-laget.

Nu väntar däremot till slut spel mot seniorer för den 19-årige backen.

Under tisdagen lånades han nämligen ut till Leksands ärkerival Mora.

– Det ska bli kul, det blir en rolig utmaning och det ska bli kul att få chansen att spela två matcher seniorhockey och utvecklas lite, säger Lundqvist till HockeyNews.se och fortsätter:

– Jag vill spela seniorhockey för att kunna utveckla och det är vad jag och Leksand velat och när den här chansen kom så såg vi båda att det var en bra möjlighet.

Foto: Bildbyrån

Lånet sträcker sig till en början över Moras bortamatcher mot BIK Karlskoga och Björklöven denna vecka, men Lundqvist har registrerats som en så kallad namngiven junior och kan därmed gå emellan lagen under vintern, samtidigt som han även är tillgänglig för spel i Leksands J20-lag.

I Mora kommer han nu ett till ett lag med en del bekanta ansikten.

– Matteus Ward och Isac Andersson har jag spelat med i juniorlandslaget så de känner jag lite sedan innan och sedan Örjan Lindmark, som jag hade som juniortränare i Leksand så han känner jag också sedan innan. Det är skönt att ha några som man känner lite sedan tidigare, säger han.

LÄS MER: Talangen lånas ut från Leksand – till rivalen Mora: "En back vi tror mycket på" 

På nio matcher i J20 Nationell har det under hösten blivit fem poäng, varav fyra assist, för backen som tycker att han tagit steg i rätt riktning den senaste tiden.

– Jag känner att jag utvecklats under sommaren och blivit lite snabbare och starkare, så jag känner att jag får lite mer tid med pucken nu och sedan tycker jag att skridskoåkningen har utvecklats lite, säger han.

***

Gillade du artikeln? Värd en 50/50 lott - för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Annons

Annons


Annons

Annons

Annons