Debuterade på nyårsafton – svenskbacken förlänger med Oilers


5 november 2020
William Lagesson debuterade i NHL på nyårsafton i fjol.
I natt kom beskedet att det blir en återkomst till Kanada för backen – som har skrivit på ett nytt tvåårskontrakt med Edmonton Oilers.

Annons

William Lagesson har inlett årets säsong med Vita Hästen i HockeyAllsvenskan i väntan på att NHL- och AHL-säsongen ska dra igång igen. 

På tio matcher har det blivit 8 poäng för göteborgaren och hans fina spel har uppmärksammats av Edmonton Oilers. Under natten blev det nämligen klart att backen får fortsatt förtroende i organisationen då han skrev på ett tvåårskontrakt.

Kontraktet är värt 725 000 dollar per säsong och det andra året har Lagesson ett envägskontrakt – vilket innebär att han kommer tjäna lika mycket pengar oavsett om det blir spel i AHL eller NHL. 

LÄS MER: Svenske doldisen får topproll i NHL-klubben 

Lagesson gjorde förra säsongen sin NHL-debut då han på nyårsafton för första gången skrinnade ut på isen i världens bästa ishockeyliga. Totalt blev det åtta matcher i NHL samtidigt som han spelade 25 matcher för Bakersfield Condors i AHL. I Condors stod backen för 18 poäng. 


24-åringen blev draftad av Oilers i den fjärde rundan av NHL-draften 2014 och totalt har den tidigare JVM-backen spelat 92 matcher i AHL på vilka han har producerat 37 poäng.


***

Gillade du artikeln? Värd en kaffe - för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Annons

Annons


Annons

Annons

Annons