Södertälje första lag att ta tre poäng av Björklöven – Poulin utgick skadad

(16123) Södertälje

Publicerad: 1 november 2020

Björklöven tappade på nytt poäng mot Södertälje. Men den här gången föll man under ordinarie tid.
Samtidigt fick förlusten bitter eftersmak för Löven, då stjärnmålvakten Kevin Poulin tvingades utgå i den första perioden.

UNIBET – ligans huvudpartner

Efter knappa tre minuters spel i mötet mot Södertälje under söndagen tvingades Björklövens stjärnmålvakt Kevin Poulin kliva av i samband med hemmalagets 1–0 mål.

Det efter att ha kolliderat med SSK-forwarden Jacob Dahlström, så att han tappade sin stöt. Väl ur position och utan stöt kunde Emil Aronsson lägga in pucken enkelt. Målet videogranskades, men godkändes efter videobedömning.

Ett beslut tränaren Hans Wallson var frågandes till:

– Jag vet inte vem som tagit beslutet. Han blir pååkt, tappar handsken och utgår skadad, sa han i intervjun med C More inför den andra periodpausen.

Det är oklart exakt vad som hände med Poulin, men kanadensaren tvingades kliva av isen och i stället fick reservmålvakten Isak Mantler komma in.

När tränaren Hans Wallson fick frågan om hur läget var med Poulin gav han bara ett kort och snabbt besked.

– Han är skadad.

Emil Aronsson låg även bakom 2–0 målet. 3–0 skulle också komma efter att Måns Lindbäck styrt in ett backskott.

Pontus Andreasson reducerade för Björklöven i slutet på den andra perioden, men närmre än så kom gästerna inte. Istället kunde Samuel Fagemo skjuta 4-0 med minuten kvar att spela.

Därmed tappade Björklöven sina tre första poäng den här säsongen.

Södertälje–Björklöven 4–1 (1-0, 2-1, 1-0)