HockeyNews
PLUS

Så många spelare har coronasmittats i Djurgården: "Jobbar hela tiden"

(15695) Djurgården/Joakim Eriksson
Bildbyrån/Mattias Ek/HockeyNews.se

Publicerad: 30 oktober 2020

FacebookXWhatsApp

STOCKHOLM. Djurgården har inte spelat i SHL sedan den 20 oktober på grund av covid-19 i laget.

Region Stockholm har nu fått skärpta allmänna råd under coronapandemin.

Sportchefen Joakim Eriksson berättar för HockeyNews.se om läget och hur många spelare som blivit smittade.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


SHL-mötet med Leksand den 20 oktober var den senaste matchen som Djurgården spelade. Före matchen mot Leksand hade både Tom Wandell och Dick Axelsson blivit sjuka och på resan till Dalarna fick Sebastian Strandberg kliva av i Borlänge då han kände sig risig.


Utan att specificera vilka spelare som har blivit smittade berättar Djurgårdens sportchef och tillförordnade vd Joakim Eriksson om smittläget i laget.


– I det stora hela har vi fått grepp om det. Vi har jobbat för att minimera smittspridningen och isolera vår verksamhet i största möjliga mån. Det har varit vårt fokus och är vårt fortfarande vårt fokus, säger Eriksson till HockeyNews.se.


Djurgården gick i förra veckan ut med att fem spelare blivit smittade av covid-19, varav fyra spelare knappt märkt av några symptom. Den siffran har stigit något.


– Vi har haft sju spelare som har testat positivt, säger Joakim Eriksson.


Djurgårdens senaste match i SHL var borta mot Leksand den 20 oktober. Sedan har laget fått fem matcher uppskjutna. Foto: Bildbyrån.


– De senaste fallen var i slutet på förra veckan och i början på den här veckan. Andra omgången tester genomfördes på några spelare i måndags och de hade fått symptom efter det första testet.


LÄS MERDjurgården siktar på spel mot Färjestad på torsdag: "Hoppet lever"


Smittspridningen finns i samhället och under torsdagen fick Stockholm skärpta allmänna råd för att dämpa takten.


– Vi jobbar hela tiden för att ha så ren och smittsäker miljö som möjligt på Hovet. Den del vi kan ta ansvar för och förhålla oss till de rekommendationer och riktlinjer som är i den utsträckning vi kan, säger Eriksson.


Hur går träningarna till – är några spelare på is?


– Det har varit en period sett över snart tio dagar där vi har haft pausad verksamhet. Vi har haft verksamhet för spelare som har testats och som är friska och utan symptom och med ledare likaså som varit friska och utan symptom, med tydlig distansering. Vi har inte egentligen under någon dag haft ordinarie verksamhet utan har anpassat den för friska spelare och ledare.


SHL gör ett speluppehåll på lördag för landslagsturneringar i nästa vecka och återstartar den 10 november. Djurgården har fått fem matcher uppskjutna, vilket gör att laget har tio matcher från den 10 november till den 1 december.


– Vi får fortsätta att anpassa vår verksamhet så att vi tar ytterligare säkerhet så att vi inte ska få någon ny eller ytterligare smittspridning. Sedan måste vi nånstans förbereda oss för att spela SHL-matcher tre gånger i veckan med start den 10 november och den förberedelsen måste komma igång nån gång i nästa vecka fullt ut.


LÄS MERSHL på väg mot smärtgränsen för uppskjutna matcher: "Ansvarsfullt"


I Djurgården har spelare som Niklas Svedberg, Dick Axelsson och Jacob Josefson berättat att de har haft covid-19 under våren.


Har det hjälpt att sex sju spelare har antikroppar sedan tidigare?


– Det är ingen som har haft antikroppar sedan tidigare som har testat positivt nu. Jag vet inte vad det betyder, men så är fallet, säger Joakim Eriksson.


***


Intressant? Värd en kokt med bröd – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)