SSK första lag att ta poäng av Björklöven – Steen avgjorde i förlängningen

(15986) Björklöven

Publicerad: 25 oktober 2020

Björklöven var obesegrade i HockeyAllsvenskan inför söndagens match mot Södertälje.

Då blev SSK första lag att ta poäng av Umeålaget – men i förlängningen föll man efter att Oscar Steen avgjort efter 13 sekunders spel.

HockeyAllsvenskan presenteras av:

UNIBET – ligans huvudpartner

Björklöven har ännu inte förlorat en match i HockeyAllsvenskan den här säsongen, men på söndagskvällen tappade laget sin första poäng efter att Södertälje vänt ett 2–0 underläge till 2–2.

Backen Zach Palmquist gav hemmalaget ledningen med en raket från blå efter drygt sju minuters spel.

Sedan gjorde William Eriksson sitt första mål för säsongen när han utökade ledningen till 2–0 i mitten på den andra perioden.

– Jag får stå ganska ensam där och (Gustav) Possler hittar en fin passning, sa målskytten till C More i den andra periodpausen.

Södertälje gjorde allt för att komma tillbaka och till slut skulle också målet komma. Efter några minuter in i den tredje perioden satte Måns Lindbäck reduceringen.

Och med sju minuter kvar av den tredje perioden kom också kvitteringen. Lucas Carlsson frispelade Ludwig Blomstrand som la in pucken enkelt bakom Kevin Poulin.

Matchen gick till förlängning, där Björklöven såg till att segersviten skulle leva vidare. Efter blott 13 sekunders spel satte forwarden Oscar Steen 3–2, ett mål som skulle komma att bli omdiskuterat för misstänkt offside. Men målet godkändes.

Därmed har Björklöven nu sju poäng ner till tabelltvåan Almtuna, trots en match mindre spelad.

Björklöven–Södertälje 3–2 (1-0, 1-0, 0-2, 1-0)

IFB: Zach Palmquist, William Eriksson, Oscar Steen
SSK: Måns Lindbäck, Ludwig Blomstrand