Efter långa måltorkan – Kovacs inblandad i det mesta i Örebros seger

Då slog han till två gånger om för Örebro denna lördagskväll, samt spelade fram till Rodrigo Abols i förlängningen.
Det gjorde att man kunde besegra Växjö med 4–3.

SHL presenteras av:
BAUHAUS bygger svensk ishockey

Efter flytten från Luleå under förra säsongen gjorde Robin Kovacs fyra mål och tolv poäng på 18 matcher för Örebro.

Den här säsongen har det däremot börjat trögare för Kovacs i Örebrotröjan, som inför kvällens match ännu letade efter säsongens första mål efter åtta mållösa matcher.

Då kom det at lossna rejält för den 23-årige forwarden.

I numerärt överläge, knappt fyra minuter in i matchen, sköt han direkt på passning från Mathias Bromé och gav hemmalaget ledningen. Efter dubbla Växjömål och ett mål från Bromé var det dags för Kovacs att kliva in i handlingarna igen.

Med nio minuter kvar att spela av tredje perioden fick han pucken av Lukas Pilö efter en tekning, siktade och sköt sedan in 3–2 till Örebro bakom en skymd Viktor Fasth i Växjömålet.

Men Kovacs mål räckte inte till tre poäng. Med bara minuten kvar att spela kunde nämligen Emil Pettersson kvittera i numerärt överläge, Växjös tredje mål i spelformen för kvällen, ett mål som tog matchen till förlängning. Dessförinnan hade Pettersson noterats för en assistpoäng på Växjös två tidigare mål.

Förlängningen blev däremot inte längre än dryga minuten då Rodrigo Abols hittade rätt med ett skott som smet in via stolpen.

Örebro Hockey–Växjö Lakers 4–3 (1–2, 1–0, 1–1, 1–0) efter förlängning