HockeyNews
PLUS

Nilsson: Sex allsvenska värvningar som imponerat på mig

(15960) HA-värvningar
Bildbyrån (montage)

Publicerad: 24 oktober 2020

FacebookXWhatsApp

Hockeyallsvenskans tabell är haltande och lagen har spelat allt från sju till tio matcher.
HockeyNews.se:s reporter Alexander Nilsson har hittat sex värvningar som han fastnat lite extra för under säsongsinledningen.

HockeyAllsvenskan presenteras av:
UNIBET - ligans huvudpartner 

Foto: Bildbyrån

Aleksi Rekonen, forward, BIK Karlskoga
8 matcher, 3 mål, 5 assist, 8 utvisningsminuter, +3 

Kommentar: Det är alltid svårt att säga vart nyförvärv från det finska seriesystemet står sig när de kommer till Sverige. Antalet gånger det kommit finska spelare till Sverige med fin resumé och som sedan vänt hem snabbare än snabbt är inte få, men Rekonen ser ut att vara på riktigt. Tekniskt skicklig och kreativ, jag gillar det jag har sett från Rekonen hittills. Mycket pekar på att det är ett nytt fynd i BIK-tröjan.

Foto: Bildbyrån

Gerry Fitzgerald, forward, Västervik
7 matcher, 3 mål, 4 assist, 6 utvisningsminuter, +5
Kommentar:
En klok center som kom med fina meriter från college, men med en defensivare roll i farmarligan AHL. Västervik hoppades att han skulle kunna bli en viktig kugge och växa offensivt, och det har han gjort. Skapar lägen för både sig själv och lagkamrater med hjälp av bland annat sin skridskoåkning.

Foto: Bildbyrån

Kevin Poulin, målvakt, Björklöven
5 matcher, 5 vinster, 8 insläppta, 140 räddningar, 95,59 räddningsprocent, 1,60 GAA, 0 hållna nollor
Kommentar:
Jag såg Poulin ett antal gånger under försäsongen och ställde mig frågande till om han hade potentialen att kunna fylla ut de skor Joe Cannata lämnat efter sig. Det såg stundtals skakigt ut och returerna var inte sällan små när de studsade ut från kanadensaren. Men när grundserien dragit igång har han växt i mina ögon. Ser klart bättre ut än under försäsongen och allt pekar på att han kommer tillhöra toppen i vinter.

Foto: Bildbyrån

Ludvig Larsson, forward, Mora
6 matcher, 2 mål, 0 assist, 8 utvisningsminuter, -2
Kommentar:
Svårbedömd inför säsongen då han kom från många år i Nordamerika, men från det att jag såg honom i SCA-cupen under försäsongen har jag gillat vad jag sett från 25-åringen. Han kommer inte vinna poängligan men bidrar med långt mycket mer än poäng. Smart i spelet, ligger rätt i banan, är kraftfull i sitt spel, användbar i alla situationer och tekar bra. En viktig punkt i ett ungt Mora.

Foto: Bildbyrån

Emil Berglund, forward, Almtuna
9 matcher, 5 mål, 4 assist, 4 utvisningsminuter, +1
Kommentar:
Jag har på nära håll sett Berglunds karriär från det att han kom till Timrå som ungdomsspelare i samband med att pappa Charles tog över som tränare i A-laget. Alltid varit spelsmart och på juniornivå trillade poängen in, men på seniornivå hamnade han i facket som grovjobbare och boxplayspelare. Lämnade kaptensroll i Timrå och fick samma roll i Almtuna samt en större roll i spelet med mer offensivt förtroende, vilket innebar en hel del press, och Berglund har gjort allt det som Almtuna hoppats på.

Foto: Bildbyrån

Niklas Folin, back, Vita Hästen
6 matcher, 1 mål, 2 assist, 6 utvisningsminuter, +6
Kommentar:
Ingen poängmaskin till back och de tre poäng han noterats för hittills kom alla i premiären mot Modo, men det är heller inte poängen Folin ska bidra med till Vita Hästen. Rör sig bra ute på isen, läser spelet bra och nyttig över hela banan. Har visat sig vara ett fint komplement till William Lagesson i det första backparet.

***

Gillade du artikeln? Värd en 50/50 lott - för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)